Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » САРАДЊА ПРИВРЕДЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

САРАДЊА ПРИВРЕДЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

28. јануар 2014.

Након недавне посете горњомилановачкој компанији Swisslion-Takovo” и најаве да ће се наставити са посетама другим привредним субјекатима који егзистирају у нашој општини, а у циљу унапређења већ постојеће сарадње привреде и локалне самоуправе, председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић са сарадницима посетио је данас компанију за производњу намештаја „Classic Style Furniture“ у Прањанима.

У првом делу посете одржан је радни састанак са генералним директором овог предузећа господином Брониславом Биалоблоцким и његовом заменицом госпођом Жељком Гутић. Генерални директор ове компаније упознао је председника општине са планом да у овој години изгради нове објекте у циљу проширења производних капацитета што би довело до повећања извоза са тренутних 5 милиона на 10 милиона евра, али самим тим и отварања нових радних места. За реализацију ових планова, како је истакао господин Биалоблоцки, неопходно је претходно решити одређена питања из области комуналне инфраструктуре у сарадњи са локалном самоуправом, са чим се председник Мирковић сложио и истакао да ће та питања бити решена у најкраћем могућем року. Он је овом приликом нагласио да ће Општина Горњи Милановац, у границама законских могућности, подржавати и помагати све активности које су усмерене на отварање нових, али и очување постојећих радних места у горњомилановачкој привреди одајући признање господину Биалоблоцком на плановима који ће несумњиво допринети развоју читавог прањанског краја па самим тим и горњомилановачке општине.

Након, на обострано задовољство, окончаног састанка, руководство компаније и представници горњомилановачке општине обишли су производне погоне овог произвођача намештаја.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top