Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » УСПЕХ МИЛАНОВАЧКОГ ПОЗОРИШТА НА ФЕСТИВАЛУ У ПОЖАРЕВЦУ

УСПЕХ МИЛАНОВАЧКОГ ПОЗОРИШТА НА ФЕСТИВАЛУ У ПОЖАРЕВЦУ

30. јануар 2014.

Једночинке“ Антона Павловича Чехова, у извођењу Милановачког позоришта, једна је од пет најбољих представа у 2013. години, по оцени селектора и биће изведена у Пожаревцу на завршници фестивала „Миливојев штап и шешир”.

Фестивал посвећен једном од највећих бардова српског глумишта Миливоју Живановићу биће организован у фебруару, јубиларни 10. пут. Наступ на једном од најрепрезентативнијих фестивала у славу глумачког позива који тренутно постоје у Србији прилика је да Милановачко позориште у најбољем светлу представи општину Горњи Милановац и читав рудничко – таковски крај, као регију у којој се позоришни аматеризам негује пуних 110 година.

Наступ Милановачког позоришта, на великој сцени Центра за културу у Пожаревцу предвиђен је за 23. фебруар. Поред „Једночинки“, посетиоци Фестивала, али и сви еминентни позоришни уметници који ће тих дана боравити у Пожаревцу, моћи ће да погледају и представе: „Народни посланик“ (Петровац на Млави), „Страдија“ (Ваљево), „Камен за под главу“ (Уб) и „Несрећа због нежног срца“ (Пожаревац).

Једночинке, Антона Павловича Чехова: „Медвед“, „О штетности дувана“, „Трагичар од невоље“ и „Лабудова песма“ у режији Бранка Кнежевића до сада су овенчане златним пехаром 19. Сабора културног стваралаштва Србије. У представи наступају: Марија Тодоровић, Александар Аврамовић, Ивица Тодоровић, Драшко Обреновић, Предраг Лошић, Бранко Кнежевић и Виктор Савић. Костиме је осмислила Биљана Кнежевић, а мајстор светла и тона је Милош Мијатовић. Помоћ у реализацији представе пружила је драмска уметница Љиљана Драгутиновић.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top