Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ПОПИСАН УГОВОР СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

ПОПИСАН УГОВОР СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

30. јануар 2014.

Церемонија свечаног потписивања уговора Делегације Европске уније у Републици Србији са градовима и општинама чији су пројекти одабрани за финансирање у оквиру грант шеме програма EU Exchange 4 који финансира Европска унија као и споразума о сарадњи између Сталне конференције градова и општина и градова односно општина које су добиле стручну помоћ у стратешком планирању и управљању финансијама одржана је 29. јануара 2014. године у Београду.

На овој церемонији Председник општине Милисав Мирковић потписао је споразум са Сталном конференцијом градова и општина о пружању подршке Општини Горњи Милановац у изради програмског/капиталног буџета Општине, а у оквиру програма EU Exchange 4. На овај начин, СКГО ће пружити стручну подршку у процесу израде програмског/капиталног буџета.

Истога дана потписан је и уговор са Делегацијом ЕУ у Републици Србији о реализацији пројекта под називом „Наша имовина је наш развојни потенцијал“ са којим је Општина Лучани заједно са Општином Горњи Милановац и Општином Ариље конкурисала за бесповратна средства у оквиру EU Exchange 4грант шеме. Овај пројекат односи се на област локалног економског развоја и има за циљ успостављање институционалних и системских оквира за ефикасно управљање имовином од стране локалних самоуправа.

У уводном делу скупа присутнима су се обратили, Њ.Е. Мајк Давенпорт, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Игор Мировић, министар регионалног развоја и локалне самоуправе, Бранко Ружић, министар без портфеља задужен за европске интеграције и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО говорећи о значају европских интеграција и честитајући градовима и општинама чији су пројекти одабрани за финансирање у оквиру грант шеме програма EU Exchange 4.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top