Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „EXCHANGE 4“

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „EXCHANGE 4“

19. фебруар 2014.

Ради имплементације пројекта „Наша имовина подржава наш развој“ у програму EXCHANGE 4, председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић потписао је данас у општини Лучани Меморандум о сарадњи са представницима уговорних страна општина Лучани и Ариље. Пројекат финансира Европска унија, којим руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина.

У току трајања пројекта, партнерске општине ће тежити ка постизању свеукупног циља пројекта, односно побољшана конкурентности општина Лучани, Горњи Милановац и Ариље кроз успостављање ефикасних и одговорних система управљања имовином која омогућава економски развој и повећање прихода партнерских општина.

Укупна вредност пројекта износи 177.230,55 еура, донацијом ЕУ што представља 85,40%, а преосталих 14,6% је учешће корисника – Општина Лучани, Горњи Милановац и Ариље приказано кроз лична примања запослених ангажованих на пројекту. Реализација пројекта започета је 3.фебруара ове године и трајаће наредних годину дана.

Данас потписан меморандум дефинише активности општина у оквиру пројекта и динамику, као и начин уплата за ове активности, које морају бити спроведене у духу међусобног поверења међу партнерима. Стране су сагласне да ће општина Лучани бити одговорна према ДЕУ за успешно спровођење пројекта на начин како је то описано у пројектном документу, као и о достављању периодичних извештаја. Меморандумом се партнерске општине обавезују да делују у складу са принципима доброг управљања, да доприносе овом процесу у погледу одговарајућих људских, техничких и финансијских ресурса и успостављања адекватних тела, онако како је предвиђено пројектним документом.

Општина Горњи Милановац, као ко-апликант на пројекту, овим пројектом добиће софтвер за унос података о попису имовине, који ће након завршетка пројекта остати у власништву општине. Пописаће се 21.000м водоводне мреже са напоменом да се врши одабир терена где су решени имовинско-правни односи.

Горњомилановачка општина је до сада попунила 4.800 НЕП образаца и предала их Дирекцији за имовину заједно са изводом из Катастра непокретности. Очекује се да пројектом буду извршене процене пописане имовине.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top