Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ У СРБИЈИ ОД 15. АПРИЛА

ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ У СРБИЈИ ОД 15. АПРИЛА

31. март 2014. године

Србија би до почетка сезоне одбране од града, 15. априла, требало да располаже са око 8.000 противградних ракета, што је три пута мање од оптималних годишњих потреба од 25.000 ракета, изјавио је у начелник сектора аз ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић.
„За почетак сезоне ће све бити спремно, али и даље због недостатка новца нећемо имати оптимални број противградних ракета. Минимум који је потребан је 15.000 ракета, а оптимално нам годишње треба 25.000 ракета“, казао је Марић агенцији Бета уочи почетка шестомесечне сезоне одбране од града која траје до 15. октобра.Марић је истакао да је за нормално функционисање система противградне заштите у Србији потребно измедју седам и осам милиона евра годишње, што по њему није велика сума, имајући у виду да се, како је навео, само прошлогодишња штета од града процењује на око 50 милиона евра.
Он је казао да је за сада новац обезбедјен за набавку око 3.000 противградних ракета, чија је цена око 130 евра по комаду, и да је тендер при крају.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top