Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ПУТУЈУЋИ ПЕСНИЧКИ АУТОБУС ПОСЕТИО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

ПУТУЈУЋИ ПЕСНИЧКИ АУТОБУС ПОСЕТИО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

29. април 2014.

Песнички караван “Стихобус” данас је поново саобраћао кроз основне школе, довозећи до ђака песнике, музичаре и библиотекаре.

Путујући аутобус стихова посетио је Основну школу „Степа Степановић“ у Горњој Горевници, затим школу у Пријевору, Трбушанима, а вожња је завршена у ОШ „Филип Филиповић“.

Линија „Стихобуса“ се отвара једном годишње и то у оквиру манифестације „Дисово пролеће“. Ове године, путници у несвакидашњем аутобусу били су песници Мирко С. Марковић в. д. уредника часописа „Невен“ и Милоје Радовић, песник и прозни писац из Краљева, Дуде Лукић, који је уз помоћ усне хармонике био задужен за музички део овог дружења и библиотекари: Дубравка Илић, Марија Радуловић, Љубиша Ћирковић, Марјана Лазић, Владимир Симић, као и директор Библиотеке Даница Оташевић.

Оваква културна размена између Градске библиотеке и школа на селу и у граду, наишла је на топао пријем. Градска Библиотека „Владислав Петковић Дис“ организује „Стихобус“ већ трећу годину, а овај песнички караван наставиће да саобраћа и наредне године.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top