Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » НАКОН ПОПЛАВА МОГУЋЕ ПРЕСЕЈАВАЊЕ, НАЈАВЉУЈУ ИЗ МИНИСТАРСТАВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

НАКОН ПОПЛАВА МОГУЋЕ ПРЕСЕЈАВАЊЕ, НАЈАВЉУЈУ ИЗ МИНИСТАРСТАВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

4. јун 2014. године

Министарство пољопривреде Србије утврдило је да је на поплављеним подручјима могуће пресејати 15.000 до 16.000 хектара који су били под водом, изјавио је у среду државни секретар тог министарства Жељко Радошевић.

„Министраство је до сада спремило семе за пресејавање око 11.000 хектара кукуруза и 2.270 под сојом“, рекао је Радошевић на конференцији о пољопривреди Србије након поплава, коју је у Привредној комори Србије организовало Удружења новинара за пољопривреду Агропрес.

Радошевић је рекао да се и даље раде анализе на земљишту како би се утврдиле додатне површине на којима би било могуће пресејавање и апеловао на компаније да донирају семенски материјал неопходан за пресејавање.

Радошевић је истакао да држава ради на томе да свим ратарима који су претрпели штету од поплава омогући помоћ како би у оптималном року, односно до краја јула, могли да заврше поновну сетву.

Према његовим речима, очекује се да прве количине семенског материјала буду доступне за неколико дана и биће дистрибуиране сваком пољопривреднику појединачно.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top