Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » СТИГАО СЕМЕНСКИ КУКУРУЗ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

СТИГАО СЕМЕНСКИ КУКУРУЗ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

16. јун 2014.

Општини Горњи Милановац дистрибуирано је 3,5 тоне семенског кукуруза за пољопривредне произвођаче са горњомилановачке територије којима су њиве под кукурузом уништене у мајским поплавама.

Према уредби Министарстава пољопривреде о расподели овог семена, прописано је да право на ово семе имају пољопривредници који имају преко 25 ари ораница на којима је био само засађен кукуруз, тако да добијено семе служи само за подсејавање кукуруза. У Горњем Милановцу има пописаних око 250 домаћинстава са оштећеним њивама под овом пољопривредном културом.

Расподела је започета јуче и врши се у магацину графичке фирме „ Папир Принт“ на обилазном путу од 8 до 14 часова. Приликом преузимања семена горњомилановачки пољопривредници треба са собом да понесу личне карте, а расподели присуствују представници пољопривредне стручне службе из Чачка и запослени у Општинској управи и то начелник Одељења за месне заједнице и службеник у надлежној канцеларији за пољопривредна газдинства.

Подсећамо да на предлог Општинског већа којим председава председник општине Милисав Мирковић, а што су подржали одборници скупштине општине, пољопривредним произвођачима неће бити извршен обрачун и наплата за ову годину пореза на имовину на грађевинско, пољопривредно и шумско земљиште.

И тиме је индиректно општина Горњи Милановац помогла пољопривредним произвођачима на својој територији са око 20 милиона динара колико износи планирана наплата овог пореза за 2014. годину

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top