Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » НОВИХ СЕДАМ ТИТУЛА ДРЖАВНОГ ПРВАКА ЗА БИЦИКЛИСТЕ БОРЦА

НОВИХ СЕДАМ ТИТУЛА ДРЖАВНОГ ПРВАКА ЗА БИЦИКЛИСТЕ БОРЦА

8. септембар 2014.

На првенству Србије у бициклизму, одржаном у Чачку у дисциплинама брдска вожња и улична трка титуле првака Србије освојили у категорији ЕЛИТЕ и У23 Марко Даниловић на брду, Стефан Стефановић на уличној трци, младји кадет Давид Костић на брду и уличној трци кадет Александар Петровић.

Бициклистички клуб БОРАЦ у сарадњи са Бициклистичким савезом Србије организовао је Првенство Србије у бициклизму у категоријама брдска вожња и уличне трке( критеријум) у недељу 07.09.2014.године. На првенство одазвало се 30 клубова из целе Србије са преко 200 такмичара у свим узрасним категоријама.

Пре подне вожено је брдско првенство на локалном путу Бељина-Гуча преко Придворице и Тијања до превоја на планини Јелица. Сениори, (ЕЛИТА и У23) су возили стазу дужине 7,3км. По веома лошем и кишовитом времену видјена је занимљива борба, јер је спринт одлучивао о победнику. Двоструку победу је остварио Марко Даниловић, јер се ради о младом такмичару, испред Милоша Борисављевића из ЦЦН МЕТАЛАЦ Краљево и Марка Станковића из Радничког Крагујевац. Стефан Стефановић освојио је треће место у категорији такмичара до 23 године.

Младји кадети возили су стазу у дужини од 3км, веома убедљиву победу остварио такмичар Борца, Давид Костић.

У категорији ветерана ( МАСТЕРСИ Б) на стази дужине 4км, Драган Самарџић освојио је друго место.

У поподневним сатима одржане су уличне трке, на срећу организатора и учесника киша је престала, тако да је такмичење протекло у оптималним условима. Старт и циљ био је у улици Жупана Страцимира испред ресторана Пролеће, ишло се даље улицама Господар Јовановоим, Кнеза Милоша, Синдјелићевом, Железничком и Кужељевом, дужина једног круга 1300м.

Сениори ( ЕЛИТЕ и У23), возили су 24 круга, сваки четврти круг био је бодовни, по систему 5-3-2-1, а задњи круг бодовао се двоструко. У веома јакој конкуренцији, дошли су сви најбољи бициклисти Србије, бициклисти Борца су и овај пут били супериорни. После веома јаког темпа одвојила се водећа група у којиј су били Зекавица, Даниловић и Стефановић. Зекавица у контакту са такмичарем Партизана пада и услед механичког квара на бициклу одустаје. Стефан Стефановић напада и успева да се одвоји и осваја прве бодове. Касније прикључује му се Милош Борисављевић из ЦЦН МЕТАЛАЦ Краљево са којим је дошао на циљ. Стефановић је победио на већем броју бодовних кругова и веома убедљиво осваја прво место у елитној и конкуренцији такмичара до 23 године. Иван Стевић. ОБК БЕОГРАД осваја треће место.
Марко Даниловић освојио је треће место у категорији такмичара до 23 године, односно четврто у елитној конкуренцији. Горан Антонијевић дао је велики допринос победи својих клупских другова јер је веома зрело тактички контролисао такмичаре из главне групе.

Кадети су возили 8 кругова, сваки други круг био је бодовни. Такмичар Борца, Александар Петровић освојио је убедљиво прво место јер је победио на свим бодовним круговима.

Младји кадети су возили 6 кругова, сваки други био је бодовни. Младе наде Борца Давид Костић и Стефан Сретеновић после првих кругова наметнули су јак темпо и успели су да се заједно одвоје од конкуренције. Веома убедљиво су освојили прво и друго место јер су победили све бодовне кругове.

Бициклистички клуб Борац био је убедљиво најуспешнији клуб на овом првенству по броју освојених титула.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24401

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top