Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПРЕДАВАЊЕ О САВРЕМЕНОМ НАЧИНУ ОБРАЗОВАЊА ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

ПРЕДАВАЊЕ О САВРЕМЕНОМ НАЧИНУ ОБРАЗОВАЊА ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

17. новембар 2014.

У уторак, 18. новембра у Градској библиотеци “Владислав Петковић Дис” у Чачку (Библиокутак у Дому културе), са почетком у 12 часова, Јелена Андоновски, библиотекар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ одржаће предавање на тему савремених тенденција и канала квалитетног бесплатног образовања доступног свим заинтересованим грађанима путем интернета.

У оквиру пројекта Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ за мрежу јавних библиотека Србије: пренос знања, садржаја и програма, који финансира Министарство културе Републике Србије, до краја 2014. године библиотекари Универзитетске библиотеке посетиће 26 градова у Србији и представити најновија сазнања и препоруке из области доживотног учења које данас путем интернета бесплатно нуде престижни светски универзитети и институти, као што су Беркли, Стенфорд, Јејл, Принстон, универзитети у Токију, Лондону, Копенхагену, и на стотине других академских институција највишег ранга.

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ представиће концепт бесплатних онлајн курсева доступних путем портала Coursera и EdX. Ови портали нуде преко хиљаду курсева из различитих области: криптографија, теорија игара, историја рок музике, одрживи развој, програмирање, кинески за почетнике, финансије, и бројне друге који ће сваком полазнику омогућити да према сопственом избору, и у време које му одговара, стекне нова знања највишег квалитета у свега неколико седмица. Поред тога, биће представљен и портал Универзитетске библиотеке „Знање за све“ који нуди снимљена предавања познатих професора са светских универзитета преведена на српски језик захваљујући Клубу волонтера Универзитетске библиотеке.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 19823

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top