Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СЛОБОДАН ЈОЛОВИЋ ПОСТАВЉЕН ЗА НАЧЕЛНИКА МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

СЛОБОДАН ЈОЛОВИЋ ПОСТАВЉЕН ЗА НАЧЕЛНИКА МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

17. новембар 2014.

Влада Републике Србије за начелника Моравичког управног округа поставила је Слободана Јоловић, магистра економских наука из Гуче.

Слободан Јоловић рођен је 1955. године у Гучи, има 37 година радног искуства од чега око 17 у привреди, 11 у државној управи и 9 у локалној самоуправи.

Радио је у ПДП „Воћар-продукт“ из Гуче, био је оснивач и власник предузећа „Белица 91“, инспектор финансијске полиције и начелник пореске управе, а од 2004 до 2012.године председник општине Лучани.

Добитник је великог броја војничких, радних и друштвених признања.

Радећи у државној управи, 1996.године је проглашен за инспектора финансијске полиције са најбољим резултатима рада у Моравичком округу, а 1999. за начелника са најбољим резултатима рада пореске управе у регионалном Центру Крагујевац, који покрива осам округа и 38 градова и општина.

У локалној самоуправи, Клуб привредних новинара Србије 2006.године прогласио га је за најуспешнијег председника општине у Србији а 2010.године добио је републичко признање „Капетан Миша Анастасијевић“ као најбољи председник општине у Србији.

У анкети дневног листа Блиц, од 2005 до 2010, пет пута узастопно проглашаван је међу 300 најуспешнијих, најпознатијих и најутицајнијих личности у Републици Србији.

Законом о државној управи извршена је промена статуса начелника управног округа тако што начелник управног округа из статуса државног службеника на положају прешао је у статус функционера кога поставља и разрешава Влада.

Послови начелника управног округа су координативне активности између различитих органа државне управе, као и између органа државне управе и локалне самоуправе, које у име Владе начелник врши на подручју управног округа. У пракси се показало да статус државног службеника на положају није био адекватан врсти тих послова, те да је за њихово ефикасно вршење неопходно имати политичку подршку и јасно политичко овлашћење, које једино фиункционерска позиција може да обезбеди.

Позиција начелника управног округа на овај начин уподобљена је позицији генералног секретара Владе који на централном нивоу власти врши истоврсне послове које начелник обезбеђује на нивоу округа.

Начелник Моравичког округа је председник Савета округа чији су чланови градоначелник Чачка и председници општина Горњи Милановац, Лучани и Ивањица.

Због неспојивости функција, Јоловић је поднео оставку на место председника Привременог органа општине Лучани а на то место је именован Милош Веланац, магистар машинства из Лучана, док на место члана Привременог органа, уместо Веланца, Влада Републике Србије именовала је Миливоја Доловић дипломираног економисту из Котраже.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 19823

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top