Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ФИЛМ „МАЛИ ПРИНЦ“ НА РЕПЕРТОАРУ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ И РУДНИКУ

ФИЛМ „МАЛИ ПРИНЦ“ НА РЕПЕРТОАРУ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ И РУДНИКУ

9. децембар 2015. године
На биоскопском репертоару Културног центра у четвртак и петак,10. и 11. децембра од 18 сати је синхронизовани анимирани филм „Мали принц“(Гимназија „Таковски устанак“).

Након пројекција у Горњем Милановцу филм „Мали принц“ биће представљен и деци Рудника.
Пројекција је заказана за понедељак, 14. децембра у 14 сати у рудничком Дому културе.
Реч је адаптацији истоименог романа Антоана де Сент Егзеперија. Књига “Мали принц је“ један од најчитанијих романа свих времена (продато око 140 милиона примерака) која је више пута екранизована, извођена је чак и као опера и балет, али је ово прва анимирана верзија. Филмом „Мали принц“ једно од најпознатијих дела светске књижевности из прве половине 20-тог века из угла једне девојчице уводи нас у 21. век што причи даје нови смисао.
Снимање је трајало 3 године, екипа је бројала више од 250 чланова, уз учешће најбољих аниматора из Дизнија, Pixar-а и Dream Works-а.
Светска премијера филма била је на Канском филмском (ван кокуренције), а у биоскопима Србије филм је од од пре петнаестак дана.
“Мали принц“ је најскупљи француски анимирани филм до сада, а у снимању је учествовала врхунска међународна екипа – амерички режисер, канадски мајстори анимације, фантастична глумачка екипа, а све заокружено комбинацијом класичне и компјутерске анимације.
Синхронизцију на српски језик урадили су: Андјела Џаферовић, Алекса Радујко, Јелена Томашевић, Михајло Миша Јанкетић, Никола Булатовић, Драган Вујић Вујке, Иван Јевтовић, Снежана Јеремић Нешковић, Милан Антонић, Предраг Дамјановић и Наташа Балог.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

ТВ Галаксија 32

Scroll to top