Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ДРАГОМИР Ј. КАРИЋ: РУСИЈА ПОКАЗАЛА СПОСОБНОСТ ДА СЕ ОДУПРЕ СВАКОМ НЕПРИЈАТЕЉУ

ДРАГОМИР Ј. КАРИЋ: РУСИЈА ПОКАЗАЛА СПОСОБНОСТ ДА СЕ ОДУПРЕ СВАКОМ НЕПРИЈАТЕЉУ

16. март 2016. године

Повлачење руског ратног ваздухопловства из Сирије је прекретница „у помирењу“, истакао је Драгомир Ј. Карић.

Повлачењем руских снага из Сирије настао је „преокрет“ у петогодишњем грађанском рату у овој земљи, изјавио је Драгомир Карић за московски Спутник.

У понедељак, руски председник Владимир Путин наредио је повлачење главног дела ваздушних снага из Сирије, почев од уторка, пошто су главни задаци петомесечне операције против терористичке групе у Сирији постигнути у потпуности.

„Сиријска криза је дошла до прекретнице, након година патње и крвопролића изазваног неодговорном политиком спољашњих утицаја на унутрашње послове ове државе“, рекао је члан врховног законодавног тела, посланик из Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, коментаришући одлуку Русије да повуче своје ваздушне снаге из Сирије.

„Криза у Сирији је коначно ушла у област међународног права и даље присуство руске војске у претходном обиму није више потребно“, додао је Карић.

Саопштење о повлачењу руског ваздухопловства поклопило се са обнављањем мировних преговора Сирије подржаних од стране УН, који ће се одржати у Женеви у понедељак.

Сирија је огрезла у грађанском рату од 2011. године, у коме се владине снаге боре против више опозиционих фракција и радикалних група.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

ТВ Галаксија 32

Scroll to top