Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СВЕЧАНО ОТВОРЕН ДОМ КУЛТУРЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ДОМ КУЛТУРЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

8. април 2016. године

У Горњем Милановцу је свечано отворен Дом културе. Свечаности је присуствовао велики број грађана.

Од Дома војске који је, након изградње војних станова у насељу Ивице, коначно прешао у власништво Општине Горњи Милановац, прошло је неколико година у планирању, пројектовању и коначно изградњи – до данас отвореног прелепог Дома културе у Горњем Милановцу.

Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић обратио се гостима на отварању са импозантне сцене новог Дома, која ће убудуће бити разлог окупљања Горњомилановчана на позоришним и биоскопским представама, чак и оним које захтевају најсавременије сценско-техничке услове. Он је са присутнима поделио радост Општине Горњи Милановац што је ова инвестиција Општинске управе успешно окончана и најавио да следи реновирање и адаптација другог крила некадашњег Дома војске у којем ће старе станове заменити модеран простор, функционално независтан од данас отвореног, а који ће се користити за канцеларије и најразличитије културно-уметничке и едукативне радионице.

На отварању је говорио и господин Александар Антић, Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије, чије ресорно министарство је за Дом културе у Горњем Милановцу обезбедило 15.000.000,оо динара на име енергетске ефикасности. Министар Антић је истакао да је  пријатно изненађен како Дом културе изгледа и изразио одушевљење квалитетом и опремљеношћу који га, према његовим речима, сврставају у прве три најбоље опремљене сцене у Србији.

Завршну реч у обраћањима имао је архитекта, господин Радисав Марић, који је истакао да је Дом саграђен да траје генерацијама и да ће право испуњење циља пројекта бити задовољни грађани и млади људи који ће у Дому имати прилике да буду у додиру са непролазним културним вредностима.

Свечано отварање посебно је обележила кабаре представа „Добра стара времена“ Позоришта на Теразијама, а окончано је коктелом у фоајеу Дома културе.

Свим грађанима Општине Горњи Милановац Председник Општине Милисав Мирковић пожелео је да дуго година користе Дом културе у заједничкој нади да ће у њему стасавати нове генерације талентованих младих људи.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

ТВ Галаксија 32

Scroll to top