Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » УЧЕНИЦИ ИЗ 26 СРЕДЊИХ ШКОЛА УЧЕСТВОВАЋЕ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ ВЕШТИНАМА

УЧЕНИЦИ ИЗ 26 СРЕДЊИХ ШКОЛА УЧЕСТВОВАЋЕ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ ВЕШТИНАМА

20. новембар 2016. године

У среду, 23. новембра, у хотелу Ливаде у Чачку биће одржано регионално такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама – Пословни изазов.
Такмичење ће окупити 100 ученика из 26 средњих школа из југозападне и централне Србије, и то: Ужица, Баточине, Свилајнца, Новог Пазара, Пријепоља, Горњег Милановца, Кнића, Ивањице, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Лучана, Пожеге, Параћина, Сјенице, Тополе, Трстеника и Чачка, којима ће бити постављен „изазов” односно задатак који представља реалан пословни проблем. Уз помоћ бизнис волонтера, тимови састављени од по пет ученика из различитих школа осмишљаваће решење проблема и креирати бизнис план и презентацију коју ће на крају дана представити члановима жирија и публици. Чланови три првопласирана тима обезбедиће себи место у Националном финалу а победници на националном нивоу ће учествовати на “Пословном изазову западног Балкана” заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.
“Пословни изазов” је покренут са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на четири регионална Пословна изазова (у Чачку, Лесковцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 400 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.
Такмичење реализује организација Достигнућа младих у Србији а финансира Министарство омладине и спорте и УниЦредит банка.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

ТВ Галаксија 32

Scroll to top