Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДАНИ СЛОВЕНАЧКОГ ФИЛМА

ДАНИ СЛОВЕНАЧКОГ ФИЛМА

16. март 2017. године

ДАНИ СЛОВЕНАЧКОГ ФИЛМА

Мала сала
Уторак-петак 14-17.март 2017. у 20:00  часова

Специјални гост у уторак 14. марта: Драгомир Зупанц

Уметнички директор фестивала Дани словеначког филма у Београду. Од 1996. године Главни редитељ РТС-а. Члан Националног савета словеначке националне мањине у Србији и председник Одбора за културу Друштва Сава. Члан Академије филмске уметности и науке.Програм:
14. март:
Савремена словеначка кинематографија – уводна реч: Д. Зупанц.
Следи пројекција кратких филмова:
ГРАНИЦЕ (Меје)
Режија: Дамјан Козоле (2016, 10 мин)

24. октобар 2015. Леп јесењи дан, лепа природа. Колона избеглица у пратњи војске и полиције утире свој пут до избегличког центра у Брежицама.

ПРИЈАТНО, ЖИВОТЕ! (Добер тек, живљење!)
Режија: Уршка Ђукић (2016, 15 мин)
Загубљени тест за трудноћу изазива конфузију у умовима одрасле деце Еве, Макса, Изи и Наташе, терајући их да се суоче са прошлошћу и својим будућностима.
СЕЛИДБА (Селитев)
Режија: Жига Вирц (2016, 14 мин)
Млада, добростојећа девојка први је и једини станар новоизграђене зграде покрај парка пуног новопридошлих избеглица. Стрепња и подозривост подгревају атмосферу страха.
15. март:ПУТ У РАЈ (Пот в рај)
Режија: Блаж Завршник (2014, 84 мин)
Улоге: Клемен Јанежич, Ајда Смрекар, Игор Жужек

Још увек под утицајем трагичне смрти својих родитеља, младић среће чудновату девојку која му се придружује на једрењу.

16. март:НАХРАНИ МЕ РЕЧИМА (Нахрани ме з беседам)
Режија: Мартин Турк (2012, 88 мин)
Улоге: Борис Цавазза, Себастијан Цавазза, Јуре Хенигман, Маша ДерганцПриликом усавршавања свог истраживања Библије и библијских скрипта, Роберт путује у Италију, где упознаје необичног и харизматичног бескућника. Збуњен и очаран Роберт умишља да је пронашао нови библијски скрипт и повезује га са појавом са бескућником. Следи свог замишљеног пророка и креће у потрагу за знамењем. Губи му се траг на обали језера до кога га је довео тајанствени старац. Нестанак Роберта истражују његов брат и отац. Без обзира на њихове породичне и нерешене сукобе из прошлости и породичне отуђености, они кроз потрагу проналазе заједнички језик. Драма о породици и понекад предоминантној очевој фигури, присутној и у цивилизацији постхришћанске ере.
17. март:
МАМА
Режија: Владо Шкафар (2016, 93 мин)
Улоге: Пјерлуиђи ди Пјаца, Габријела Ферари, Вида Руцли
Мајка одводи самодеструктивну ћерку на путовање и, у покушају да помогне свом детету, доживљава духовно просветљење које и њу саму враћа у живот.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 16755

ТВ Галаксија 32

Scroll to top