Nalazite se ovde:Naslovna » Obrazovanje » Čačanska PU „Radost“ slavi 84 godine rada

Čačanska PU „Radost“ slavi 84 godine rada

Otvaranjem izložbe pod nazivom „Čuvajmo prirodu“ u gornjem holu Doma kulture, PU „Radost“ započela je program obeležavanja 84 godine svog rada. Ova ekološka izložba nastala je kao rezultat dugogodišnjeg rada PU „Radost“ u saradnji sa Gradskom upravom, koji je započet još 2004.godine kada se krenulo sa programima edukacije predškolaca u oblasti zaštite životne sredine.
Izložba predstavlja početak trodnevnog obeležavanja 84 godine postojanja organizovane brige o deci u našem gradu. Ekologija je jedan od važnijih segmenata u radu PU „Radost“, a na izložbi su predstavljeni samo neki od eksponata, koji su nastali kroz zajednički rad vaspitača, dece i roditelja, istakla je direktorka Ustanove, Marica Nešović:

„Hoćemo da naučimo decu kako se brine o prirodi i našem okruženju, šta je selekcija otpada, šta je reciklaža i zašto treba čuvati vodu i šume i čitavu našu planetu kako bismo zdravije živeli. Ovo je izložba koja zavređuje pažnju čitavog grada i biće otvorena onoliko dugo kolio bude postojalo interesovanje za njeno gledanje“, poručila je Nešović.

Među mnogobrojnim roditeljima, koji su dali doprinos ovoj izložbi je i Ljiljana Vidaković, koja je sa svojom ćerkicom Teodorom napravila nekoliko izloženih radova.
„Izložba je pokazala da svi zajedno umemo da napravimo nešto lepo i ovo je bila odlična prilikada pokažemo kako roditelji sa decom i vaspitačima odlično sarađuju. Bilo mi je stvarno zadovoljstvo i zaista mi je prijalo da sa svojom decom otrkijem neke talente kod svog deteta i naravno da upoznam ostale roditelje kroz ovaj projekat, da vidim kako vaspitačice rade sa našom decom. Bilo je to obostrano zadovoljstvo“, rekla je Ljiljana.
Mala Teodora je rekla da ide u vrtić „Sunce“ i da je sa svojom mamom napravila puno stvari od recilažnog materijala.
„Napravila sam sa mamom i vaspitačicama manastir, kućicu, šumu i pećinu. Volim da idem u vrtić, jer tamo imam dosta drugara sa kojima se igram i učim“, poručila nam je Teodora.

Nakon otvaranja izložbe, u velikoj sali Doma kulture priređena je centrala proslava dana vrtića, u kojoj su deca kroz igru, glumu i recitacije pokazala deo onoga što su naučila u vrtiću.
Program obeležavanja nastavljen je i danas predstavom koju su za predškolce organizovali vaspitačica vrtića „Sunce“. U petak 25.januara biće održana i velika konferencija, koja je osmišljena kao stručni skup za predstavnike predškolskih ustanova sa područja Moravičkog okruga i čitavog našeg regiona.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 31

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top