Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У Чачку обележен 7. јули – Дан устанка против фашизма

У Чачку обележен 7. јули – Дан устанка против фашизма

spomenparkcacak5

У организацији борачке организације Моравичког округа на Спомен парку борбе и победе у Чачку обележен је 7.јули – дан устанка против фашизма.
Венце и цвеће на хумку, у којој је покопано 4650 бораца НОБ-а са подручја Чачка и околине, положиле су делегације СУБНОР-а, града Чачка, ГО СПС-а, Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова до 1918.године, потомци жртава и поштоваоци НОБ-а.

У име СУБНОР-а присутнима се обратио члан руководства ове организације, Драгољуб Вучићевић, који је подсетио да су српски народ и Србија у периоду од 1941-1945.године дали немерљив допринос ослобођењу од фашизма.

Одајући пошту жртвама НОБ-а, помоћник градоначелника, Александар Дачић, истакао је да град Чачак има дугу слободарску традицију и слободарски дух присутан вековима. Из тих разлога, како је истакао, ми морамо да памтимо борце и одајемо пошту жртвама палим за слободу.

72. годишњица подизања устанка против немачког окупатора обележена је полагањем венаца на споменик палим жртвама испред Дома МЗ у Парменцу. Помоћник градоначелника, Александар Дачић, истакао је том приликом да је веома битно одржати сећање на хероје НОБ-а и одупрети се покушајима прекрајања историје.

Минутом ћутања на скупу у Парменцу, житељи овог места и присутни представници градског руководства одали су пошту трагично настрадалом директору наше телевизије, Мишули Петровићу.

Иначе, Дан устанка против фашизма обележен је свечаностима у Доњој и Горњој Трепчи, Горичанима, Слатини и Виљуши.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23709

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top