Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » Нови пројекат УПЖ Србије

Нови пројекат УПЖ Србије

Нови пројекат УПЖ Србије

12. август 2013.

Удружење пословних жена Србије започиње нови пројекат “Подршка самозапошљавању жена у перспективним привредним секторима, кроз обуку, менторство и умрежавање”, који подржава Министрство финансија и привреде Владе Републике Србије.
Пројекат обухвата едукацију 50 жена које желе да се самозапосле или су на почетку предузетништва. Такође су укључене и оне које желе да поново активирају своје раније формиране фирме, које су стагнирале због кризе или недостатка знања, информација и других ресурса.
Пројектом ће бити обухваћено 7 градова у 5 региона: Северна Србија (Суботица и Бачки Петровац), Зајечар са околином на истоку, Бујановац на југу, Чачак у централној Србији, Ваљево у Западној Србији и Београд.
Од 50 обучених полазница на тему израде бизнис плана и коришћење интернета за развој бизниса, 20 најбољих ће добити успешне предузетнице као менторке, које ће са њима радити до краја пројекта. Менторке ће бити одабране према секторима у којима почетнице желе да развијају бизнис, а током менторства имаће експертску и консултантску подршку за различите аспекте вођења бизниса (финансије, продаја, маркетинг). Сектори у којима ће се давати
предност при избору кандидаткиња дефинисани су у складу са одликама обухваћених региона: пољопривредна производња, етно-туризам, веб-дизајн, занатске услуге и сл.
Све информације о пројекту могу се добити путем телефона УПЖ Србије 011/6776 801 или мејлом upz.office@pupin.rs. Све заинтересоване предузетнице добиће упитник и пријавити се, а
специјална комисија одабраће оне које ће учествовати у овом менторском програму.
Пројекат се завршава у децембру ове године, а подршку новонасталим бизнисима наставиће да пружају локална удружења предузетница из градова и региона обухваћених пројектом.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24390

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top