Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » Представници локалних самоуправа на „Данима енергетике“

Представници локалних самоуправа на „Данима енергетике“

Представници локалних самоуправа на „Данима енергетике“

26. октобар 2013.

У организацији Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине, ове године ће се трећи пут за редом одржати Манифестација “Дани енергетике”, која ће, у Мастер центру Новосадског сајма, трајати од 29. до 31. октобра. Партнер у организацији ове Манифестације је Централно европски форум за развој (ЦЕДЕФ).
Први дан Манифестације биће посвећен законодавном оквиру и примерима добре праксе ефикасног коришћења енергије.
Биомаса као највећи инвестициони потенцијал биће тема другог дана “Дана енергетике”. Овом приликом биће изложени проблеми у пракси, као и планиране мере за отклањање постојећих проблема у циљу искоришћавања биомасе као највећег домаћег ресурса. Трећег дана Манифестације представници локалних самоуправа презентоваће највеће инвестиционе потенцијале, као и планиране пројекте, ради што бољег искоришћавања својих енергетских потенцијала.
Учесници Манифестације имаће прилику да се упознају са могућностима за финансирање пројеката усмерених ка искоришћавању обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности, које ће изложити финансијске институције.
Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине изложиће план краткорочних и дугорочних мера развоја, као и планиране мере финансирања и суфинансирања пројеката за 2014. годину, који имају за циљ производњу зелене енергије из домаћих ресурса.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top