Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Одржана 31. седница Општинског већа Горњег Милановца

Одржана 31. седница Општинског већа Горњег Милановца

31. октобар 2013.

У општини Горњи Милановац данас је одржана тридесет и прва седница Општинског већа, којом је преседавао заменик председника општине Мирослав Миловановић.

На самом почетку рада, већници су разматрали и усвојили деветомесечни извештај о извршењу Одлуке о буџету. Текући приходи буџета у првих девет месеци 2013.године остварени су са 70% у односу на годишњи план, док су пренета средства из ранијих година. Сагледавајући остварење по појединим врстама прихода и примања, констатовано је да су приходи реално планирани и да се остварују утврђеном динамиком. Када је реч о расходној страни буџета, истакнуто је да је по свим захтевима корисника буџетских средстава, достављеним Одељењу за привреду и финансије до краја прошлог месеца, извршен пренос средстава.

Међу првим тачкама дневног реда нашли су се и нацрти предлога Одлука припремљени у Пореском одељењу Оптинске управе. Реч је о предлогу четири Одлуке са утврђеним елементима, а које су засноване на Закону о порезима на имовину и Закону о заштити животне средине.

Данас је било речи и о изменама финансијских планова по захтеву месних заједница Теочин, Брезна, Луњевица, Таково, Враћевшница и Савинац, упућеном Одељењу за послове месних заједница, друштвених организација и удружења грађана, а на основу указаних потреба за попоравком и одржавањем објеката.

Већници су данас усвојили и измењен програм пословања ЈП „Спортско рекреативни центар“, као и измењене финансијске планове Туристиче организације и Јавног предузећа за путеве.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top