Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ФАКТОРИНГ РАДИОНИЦА ЗА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА

ФАКТОРИНГ РАДИОНИЦА ЗА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА

ФАКТОРИНГ РАДИОНИЦА ЗА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА

6. новембар 2013.
У четвртак, 07. новембра 2013. године, од 11,00 до 13,00 часова, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Чачку, одржаће се ФАКТОРИНГ РАДИОНИЦА.

Циљ организатора овог скупа, РПК Краљево ОЈ Чачак и USAID Пројекта за боље услове пословања, јесте да привреди, посебно малим и средњим привредним друштвима, пружи више информација о функционисању факторинга, могућностима овог начина финансирања у превазилажењу проблема неликвидности и новом Закону о факторингу, донетом јула ове године. Радионица укључује отворени дијалог привредника са представницима факторинг индустрије, где ће привредници моћи отворено да питају све што их конкретно занима о факторингу.

Факторинг је финансијска услуга краткорочног финансирања базирана на откупу недоспелих потраживања проистеклих из продаје роба и услуга. Посебно је користан привредним друштвима које се баве увозом и извозом, производњом и продајом робе и услуга правним лицима на одложено плаћање. Коришћењем факторинг услуга, привредно друштво повећава ликвидност, лакше управља новчаним токовима, побољшава кредитну способност, конкурентску позицију и добија могућност експанзије пословања и повећања продаје.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top