Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » ПСИХОТЕРАПЕУТ ЗОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ ПРЕДСТАВИО МОДЕЛ ВАСПИТАЊА ДЕЦЕ

ПСИХОТЕРАПЕУТ ЗОРАН МИЛИВОЈЕВИЋ ПРЕДСТАВИО МОДЕЛ ВАСПИТАЊА ДЕЦЕ

13. децембар 2013.

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању синоћ је одржано предавање др Зорана Миливојевића под називом “Унутрашњи и спољашњи родитељ: васпитање и психолошке структуре” намењено стручњацима: психолозима, педагозима, специјалним педагозима и свима који се баве васпитањем деце.
Он је изложио три модела, односно тзв. “мерцедес модел”, који се заснива на успостављању оптималног односа 3 главне функције васпитног рада: постављање циљева; похваљивање и награђивање; и критику и казну. Овај модел заснован је на теоријском оквиру трансакционе анализе којом се др Миливојевић бави и на дугогодишњем професионалном искуству, с обзиром да више од десет година ради као супервизор васпитачима у словеначким институцијама за младе.
Миливојевићев модел указује на типичне грешке у васпитавању и помаже родитељима и васпитачима да пронађу баланс у васпитању деце.
Др Зоран Миливојевић је психотерапеут са дугогодишњим искуством у индивидуалној, партнерској и групној терапији. Живи и ради у Новом Саду и Љубљани. Има звање интернационалног супервизора и едукатора Међународног удружења за трансакциону анализу (ITАА), као и Европске асоцијације за трансакциону анализу (ЕАТА). Др Миливојевић је предавач на Универзитету Сигмунд Фројд у Бечу, председник ТА Центра – Асоцијације трансакционих аналитичара Србије и члан бројних европских и српских удружења и друштава. Аутор је већег броја уџбеника, приручника и књига које за тему имају емоције и васпитање, од којих се издвајају: Уловити љубав, Емоције (Психотерапија и разумевање емоција), Мала књига за велике родитеље и други наслови. Познат је и по веома посећеним и оригиналним предавањима и радионицама.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top