Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ПОСЕТА АМБАСАДОРА КАНАДЕ ОПШТИНИ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

ПОСЕТА АМБАСАДОРА КАНАДЕ ОПШТИНИ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

26. фебруар 2014.

Председник општине Милисав Мирковић са сарадницима уприличио је данас пријем за Амбасадора Канаде њ.е. Романа Вашчука и шефа одељења за политичка и економска питања и односе са медијима у Амбасади Владаном Миладиновићем.Инцијатива за посету Канадског Амбасадора општини Горњи Милановац потекла је из Националне алијансе за локални економски развој (NALED), односно председника Извршног одбора NALED господина Дарка Вукобратовића, а поводом реализације пројекта „Рударство: Промовисање економског управљања и развоја за демократску транзицију“. Наиме, NALED у сарадњи са консултантском кућом „Бреактхроугх“ д.о.о. уз финансијску подршку Канада Фонда спроводи пројекат усмерен на политику развоја рударства, закона и прописа који су у складу са најбољом међународном праксом. Овим иницијативама за посету одабраних локалних самоуправа у Србији, општина Горњи Милановац је издвојена и укључена као партнер у NALED-овом будућем ангажовању у овој области.

На састанку у организацији општине Горњи Милановац пројекат и активности на пројекту представили су амбасадор Канаде Роман Вашчук, председник извршног одбора NALED-а Дарко Вукобратовић, представници извршне канцеларије NALED-а и консултантске куће „Breakthrough“ d.o.o., као и правни и економски консултанти. Говорило се о укупном економском потенцијалу рударског сектора у Србији, изнета су решења из новог нацрта закона о геолошком истраживању и рударству и могућим негативним ефектима које та решења имају на развој рударског сектора и општинске буџете. Такође, речи је било о изради Закона о накнадама за коришћење јавних добара који је поново актуелан, а NALED је, уз представнике Министартсва финансија, члан радне групе која је на томе ангажована.

Након радног састанка, Амбасадор Канаде њ.е. Роман Вашчук имао је прилику да посети компанију „Металац“ и привредно друштво Рудник и флотацију „Рудник“ и да информативно сазна о привредним делатностима ових престижних компанија код нас и у иностранству, што доприноси разматрању могућности привредних размена и пласмана производа горњомилановачких привредника на Канадском тржишту.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top