Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УСВОЈЕН ПРОГРАМ СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

УСВОЈЕН ПРОГРАМ СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

18. март 2014. године

Чланови општинског организационог одбора за обележавње Дана општине и 199. годишњице од подизања Другог српског устанка у Такову, који је формирао председник општине Милисав Мирковић, усвојили су данас програм овогодишњих априлских свечаности и обележавања Дана општине.

Чланови одбора којим је преседавао Мирослав Миловановић заменик председника општине, биће одговорни за припрему и реализацију планираних свечаности, а у саставу су директор Културног центра Драган Арсић, директор горњомилановачког Музеја Милош Николић, секретар скупштине општине Александар Јевтовић, секретар Општинског већа Исаило Тодоровић, представници Српског музичког фестивала Зоран Ђунисијевић и Александар Раковић, шеф кабинета председника општине Драган Недељковић, начелник Одељења за рад са месним заједницама Трифун Пауновић и Душица Нешовић коресподент за послове протокола.

Све манифестације и догађаји установа из области културе биће планиране и распоређене током месеца априла и чине априлске свечаности поводом Дана општине, док ће се централне манифестације одвијати 21., 22. и 23 априла текуће године.

Први дан прославе, 21. април, предвиђен је за свечано отварање изложбе 12. Међународног бијенала у 13 сати испред зграде Окружног нечелства, а у оквиру програма отварања бијенала је преформанс етно бенда Чудесмо из Чачка. Ове године на бијеналу учествује 28 земаља – Србија, Швајцарска, Румунија, Македонија, Белгија, Хрватска, Бугарска, Француска, Словенија, В.Британија, Израел, Кореја, Италија, Норвешка, Немачка, Украјна, Аустрија, Грчка, Бразил, Чешка, Мексико, Пољска, Турска, Белорусија, Летонија, Ц.Гора и БИХ. За изложбу је од 1.099 радова (637 уметника) одабрано 828 које потписује 526 аутора.

У вечерњим часовима, истог дана, горњомилановчани и гости Горњег Милановца из иностранства моћи ће да уживају у целовечерњем концерту етно бенда Чудесмо и рок групе Канда, Конџа и Небојша.

Чланови Одбора данас су једногласно одлучили да се Српски фестивал светске музике одржи на Градском тргу поводом Дана општине у трајању од два дана 22. и 23. априла, а не као до сада у августу месецу у Такову. Разлози премештања фестивала су сметње у акустици и неприступачност због актуелних грађевинских радова који се одвијају на изградњи будућег аутопута кроз тај реон.

Тако да ће у оквиру Српског фестивала светске музике у уторак 22. априла на Градском тргу у вечерњим часовима наступити Васил Хаџиманов бенд са својим гостима Бранкицом Васић Василисом и Ђурађом Ђуричићем. На централни Дан општине – 23.април биће положени венци на знаменитим местима у граду и комплексу Таково и одржана свечана седница Скупштине општине са доделом општинских признања, а у вечерњим часовима представиће нам се бенд Ресилиенс из Норвешке и трубач Дејан Петровић Биг бенд. Ове године биће обезбеђен слободан улаз за све посетиоце фестивала.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top