Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » „ПЧЕЛИЦА“ НА САЈМУ КЊИГА У БОЛОЊИ

„ПЧЕЛИЦА“ НА САЈМУ КЊИГА У БОЛОЊИ

19. март 2014.

Издавачка кућа „Пчелицаˮ ће први пут као самостални излагач учествовати на Сајму књига за децу у Болоњи, који се одржава од 24. до 27. марта 2014. године. Ова најпрестижнија светска манифестација посвећена дечјој књизи траје пуних педесет година и окупља најзначајнија имена ове области издаваштва.

Наступ у Болоњи ће отворити могућност да „Пчелицаˮ понуди своја издања читалачкој публици ван Србије и нашег говорног подручја. За ту прилику више од сто наслова преведено је на енглески језик, а у том послу, поред бројних домаћих и страних сарадника, учествовао је и чувени Тимоти Џон Бајфорд. У жељи да што адекватније представи свој издавачки програм и све његове разноликости, „Пчелицаˮ је за наступ у Болоњи припремила књиге за бебе, бојанке, цртанке, тематски и методички разноврсне радне свеске за малишане и сликовнице, познате по богатим и артистичким илустрацијама. Руководећи се квалитетом и успехом на нашем тржишту, за ово међународно представљање „Пчелицеˮ преведена је на енглески језик популарна едиција „Бајке и митовиˮ, коју су илустровали наши најпознатији стрип-цртачи и илустратори дечјих књига, затим у неколико тиража објављена едиција „Необична школицаˮ и едиција „Приче из шумеˮ, која је премијерно представљање имала на Међународном сајму књига у Београду 2013.

Поред тога, овогодишњи Сајам представља и добру прилику за потрагу за новим занимљивим издањима, као и за сусрете са партнерима из иностранства са којима, годинама уназад, „Пчелицаˮ остварује успешну сарадњу. Неки од дугогодишњих партнера „Пчелицеˮ су најзначајнија имена дечјег издаваштва, а међу њима се свакако издвајају Usborne, MacMillan, Penguin, Ladybird, Little Tiger Press, Gallimard, Nathan.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top