Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

29. март 2014.

Поводом саопштења, којим се у среду 26.марта 2014.године огласио Градски одбор Демократске странке, Градски одбор Нове Србије у Чачку издаје следеће:

Саопштење за јавност

Након прилично очекиваног изборног дебакла који је у нашем граду доживела Демократска странка, освојивши свега 2.305 гласова, односно 4,37 % подршке бирачког тела, што није било довољно ни за елементарни прелазак цензуса, политичка јавност у Чачку је са правом од челника Градског одбора Демократске странке очекивала прихватање одговорности за катастрофалан резултат и, сходно томе, подношење оставки, као морални чин за никад мањи број гласова.

Међутим, очигледно је да шеф остатка остатака чачанских демократа – Драган Брајовић у својој самозаљубљености и одсуству сваког смисла за реалност иде толико далеко, да у многим стварима превазилази чак и свог лидера Драгана Ђиласа, а њега је, заиста, јако тешко у томе надмашити. Доказ више у прилог таквој тврдњи налазимо у Брајовићевој констатацији да је његов Градски одбор Демократске странке на тек завршеним изборима забележио један од бољих резултата јужно од Београда. Није нам познато у које мапе и атласе је загледан Брајовић, али назвати таквим епитетом резултат који је слабији за скоро 7.000 гласова, у односу на претпрошлу изборну годину, је све друго само не једна објективна анализа изборних резултата, каква се од професора Брајовића и његове екипе очекивала.

Остварени резултат Демократске странке у Чачку се лако могао предвидети, имајући у виду начин вођења предизборне кампање ове партије у нашем граду, али и начин на који Драган Брајовић води свој одбор од доласка на ту позицију. Наиме, њему је пошло за руком да учини нешто што никада раније није било својствено демократама, а то је једна невероватна и готово запањујућа острашћеност којом се водио, када је реч о Новој Србији. Осим свакодневних, апсолутно неаргументованих, прозивки и и блаћења наше странке и Председника Велимира Илића, од Брајовића и његових најближих сарадника се готово ништа друго није ни чуло у кампањи. Његов анимозитет према Новој Србији је био у толикој мери изражен, да је у последњих неколико бројева Чачанског гласа давао плаћени оглас у коме је грађане Чачка покушавао да одврати од намере да гласају за изборну листу на којој је била наша странка, илуструјући то апокалиптичним предвиђањима о тоталној пустоши која ће, наводно, завладати у граду уколико бирачи поново поклоне поверење Новој Србији. На одговор од стране грађана није требало дуго да чека, уследио је у недељу 16.марта, када се Демократска странка у Чачку нашла на историјском минимуму, а Брајовић се таквим резултатом још и хвали.

Но, обзиром да се уважени професор Брајовић у претходном периоду показао као добар трговац огревним дрветом, велико је питање да ли он боље продаје угаљ или углед Демократске странке, тако да би му, по свему судећи, боље било да професорску катедру и место челника ДС-а у Чачку замени неком канцеларијом на стоваришту за угаљ, како би се бавио оним што много боље уме да ради.

Информативна служба Градског одбора

Нове Србије у Чачку

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top