Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

11. април 2014.

Данашња седница Скупштине општине Горњи Милановац започела је одавањем поште минутом ћутања недавно преминулом одборнику Радошу Раковићу.

На дневном реду данас одржане шеснаесте седнице Скупштине општине Горњи Милановац било је 29 тачака.

Одборници су данас разматрали и донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о општинској управи Општине Горњи Милановац, а у циљу усклађивања ове одлуке са Законом о јавној својини и Статутом Општине Горњи Милановац. Такође, донета је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама којом се предвиђају рокови плаћања комуналне таксе за коришћење простора на јавним површинама или испред пословних просторија у пословне сврхе тако да ће се ова локална комунална такса наплаћивати до 15. у месецу за претходни месец, а не приликом издавања решења о коришћењу простора. Како је накнада за коришћење градског грађевинског земљишта интегрисана у порез на имовину, данас је Одлуком Скупштине општине стављена ван снаге Одлука о накнадама за коришћење и заузеће грађевинског земљишта.

Данас је донета и Одлука да се почетком маја спроведе референдум на којем ће се мештани варошице Прањани изјашњавати о увођењу петогодињег самодоприноса, којим би требало да буде прикупљено нешто више од 10 милиона динара и то издвајањем два одсто од плата, четири од катастарских прихода, а два процента од прихода од самосталних делатности.

Локални акциони план за младе Општине Горњи Милановац за период 2014 – 2018. године, усвојен на данашњој седници, има за циљ унапређење друштвеног положаја младих и стварање услова за остваривање потреба и интереса младих у свим областима које су од интереса за њих.

Четрнаест извештаја о прошлогодишњем раду горњомилановачких јавних предузећа и установа одборници су усвојили без гласова против. Директори свих јавних предузећа и установа упознали су одборнике са реализацијом прошлогодишњих планова. Генерално, сва општинска предузећа и установе су у току прошле године позитивно пословала са програмима и средствима која су плански предвиђена, а ускладу са законским нормативима.

На данашњој седници Скупштине општине разматран је и усвојен Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Горњи Милановац за 2013. годину, донет Годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Горњи Милановац за 2014. годину као и Оперативни план за одбрану од поплава и Годишњи програм мера и радова на смањењу ризика од поплава за воде II реда на територији Општине Горњи Милановац за 2014. годину

Наредна седница Скупштине општине биће свечана седница, а одржаће се 23. априла, на Дан општине Горњи Милановац. На овој седници биће уручена и посебна општинска признања заслужним појединцима и установама.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top