Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОСЕТИЛА ДЕЛЕГАЦИЈА БУГАРСКЕ

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОСЕТИЛА ДЕЛЕГАЦИЈА БУГАРСКЕ

22. април 2014. године

Председник општине Милисав Мирковић уприличио је данас пријем за трочлану делегацију општине Плевен из Бугарске, а који су на позив председника општине у посети општине Горњи Милановац поводом Дана општине и 199 година од Другог српског устанка у Такову.

Председник Мирковић је са сардницима представио гостима протокол свечаности припремљен за обележавање Дана општине, говорећи и о основним историјским, образовним, културним, привредним и другим карактеристикама наше општине, а које ће гости у присуству одређеног домаћина имати прилику да обиђу у току тродневне посете. Такође, у Горњи Милановац су стигли и представници општине Старше из Словеније који су изразили жељу да данас посете Тополу и Опленац.

У току дана очекује се и долазак петочлане делегације из пријатељске општине Вефсн из Норвешке. А у вечерњим терминима у Горњи Милановац долазе и делегације Општина Власница из Републике Српске, две општине из Македоније – Куманово и Старо Нагоричане, представници општине Будва из Црне Горе и града Словењ Градеца из Словније. Најављени су доласци начелника неколико републичких округа, као и председника и градоначелника општина и градова у окружењу.

Сви гости присуствоваће сутра на свечаној седници Скупштине општине приликом уручења општинских признања, државној церемонији полагања венаца у Такову – поводом 199 од Другог српског устанка у организацији Владиног одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, као и на вечерашњим концертима „Српског фестивала светске музике“ на Градском тргу.

На позив председник општине Милисава Мирковића на овогодишњу прославу Дана општине одазвао се велики број представника братских и пријатељских иностраних општина што ових дана Горњи Милановац чини местом међународних пријатељских сусрета.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top