Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СТРАНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПОСЕТИЛЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

СТРАНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПОСЕТИЛЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

24. април 2014.

Наизменичним пријемима страних делегација у току данашњег дана код председника општине Милисава Мирковића, представници делегација су имали појединачно прилику да пре одласка из Горњег Милановца на инсистирање председника општине изразе своје утиске како добре, тако и лоше – уколико их је било, након боравка у нашем граду поводом Дана општине.

Тако да су гости из Норвешке, Старше и Словењ Градеца из Словеније, Будве из Црне Горе изразили само речи хвале за срдачно гостопримство домаћина и многобројних грађана, изглед и уређеност града, а посебно за свечаности које су организовне поводом општинског Дана. Делегације из Бугарске и гости из Македоније – општина Куманово и Старо Нагоричане отишли су јуче у вечерњим сатима након свих општинских церемонија предвиђених протоколом, изразивши захвалност председнику општине на позиву, као и задовољство боравком у нашем граду.

Током опроштајних састанака гости су имали прилику да поразговарају и о будућим сусретима и сарадњи. Тако да је са челницима братимљене Норвешке општине Вефсн договорен наставак радова на пројектима који ће се углавном бавити младима, а говорило се и о реконструкцији Брда Мира и наставку заједничке сарадње на пројекту „Српски фестивал светске музике“, који је и ове године имао велику подршку и посећеност .

Представници општине Старше из Словеније су изразили жељу да финансирају адаптацију Дома у Срезојевцима, у знак захвалности овој месној заједници из периода Другог светског рата, због чега је и дошло и до братимљења ове словеначке и горњомилановачке општине. Такође, општина Старше поклониће фудбалском клубу „Таково“ један мањи аутобус за потребе превоза фудбалера. Градоначелник општине Словењ Градец предложио је да поред досадашње омладинске размене средњошколаца буду организоване и међусобне посете привредника. Генерално било је пуно предлога на унапређењу досадашње међународне сарадње пријатељских градова и Горњег Милановца.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top