Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЈУТРОС ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ЈУТРОС ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

15. мај 2014.

Градски штаб за ванредне ситуације у Чачку одржао је јутрос седницу са које је упућен апел грађанству да озбиљно схвати новонасталу ситуацију и да, како је речено, буду друштвено одговорни. На угрожено становништво је апеловано да сарађују са службом за евакуацију и да поступају по њиховим упутствима.
На седници су усвојене следеће наредбе и закључци:
НАРЕДБЕ:

1. Налаже се  јавним предузећима и установама да људство, механизацију, опрему и друга средства ставе на располагање за одбрану од поплава на критичним тачкама, које активности ће организовати и којима ће координирати Раде Радовановић, директор ВАД „Морава“ Чачак, Јованка Ћирковић, шеф РЈ „Западна Морава“ Чачак, Небојша Јелушић и Милош Чакановић, представници ЈП „Градац“ Чачак.

2. Налаже се Милану Бојовићу, помоћнику градоначелника за област месне самоуправе и инфраструктуру, и Зорану Белчевићу, директору Центра за социјални рад града Чачка да координирају активности на евакуацији и смештају угроженог становништва са поплављеног подручја на територији града Чачка, а које становништво ће бити смештено у ОШ „Свети Сава“ Чачак и Медицинској школи у Чачку.

3. Обезбеђење ланч пакета за потребе евакуисаног становништва вршиће Црвени крст Чачак којим активностима ће координирати Милан Бојовић, помоћник  градоначелника и Биљана Давидовић, секретар Црвеног крста Чачак.

4. Праћење, процену и анализу здравственог стања становништва, вршиће Завод за јавно здравље Чачак којим активностима ће координирати Ана Мишовић, директор Завода.

ЗАКЉУЧЦИ:

1. Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Чачка, предлаже градоначелнику града Чачка да донесе одлуку о прекиду образовно-васпитног рада у свим основним и средњим школама на територији града Чачка, и то за дане 15. и 16. мај 2014. године, због наступања елементарне непогоде – поплаве.

2. Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Чачка, предлаже градоначелнику града Чачка да донесе одлуку о прекиду образовно-васпитног рада у предшколским установама на територији града Чачка, дана 16. мај 2014. године, због наступања елементарне непогоде – поплаве.

Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Чачка – Командант мр Војислав Илић

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top