Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ДОДЕЉЕНИ СЕТИФИКАТИ УЧЕСНИЦИМА ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА ЕКОНОМСКИМ РАЗВОЈЕМ

ДОДЕЉЕНИ СЕТИФИКАТИ УЧЕСНИЦИМА ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА ЕКОНОМСКИМ РАЗВОЈЕМ

26. јун 2014.

Горњомилановачки представници канцеларије за израду и реализацију развојних пројеката Општинске управе Иван Антић и Душица Нешовић, заједно са представницима ових канцеларија других градова и општина из Србије јуче су добијеним сертификатом на свечаној додели у Београду завршили прву тромесечну онлајн обуку са циљем да стекну знања и вештине неопходне да успешно управљају економским развојем у својим заједницама и да ефикасно користе механизме и технике локалног економског развоја.

Приликом свечане доделе сертификата учесницима обуке су честитали и обратили Њ.Е. Мајкл Д. Кирби, амбасадор САД у Србији, Кори Удовички, потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе, као и Зоран Перишић, председник СКГО и градоначелник Ниша, а који су полазницима обуке, након званичног обраћања, и уручили сертификате.

Е-обука о локалном економском развоју(ЛЕР) била је намењена функционерима локалне самоуправе и запосленима у организационим јединицама за ЛЕР из 32 локалне самоуправе које су чланице 8 међуопштинских партнерстава формираних у оквиру пројекта Локални економски развој од 167 градова и општина у Србији, а који је спроводила Стална конференција градова и општина, а подржава и финансира УСАИД Пројекат одрживог локалног развоја.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава Мајкл Кирби изјавио је овом прилком да је циљ Пројекта одрживог локалног развоја да општине у Србији схвате шта треба да ураде да би привукле инвеститоре, јер је то начин да се отворе нова радна места. Овде смо данас да наградимо људе који су завршили обуку на даљину о томе како да привуку домаће и стране инвестиције и допринесу отварању нових радних места, рекао је Кирби.

Кори Удовички, потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе истакла је да Министарство подржава овакве пројекте, посебно када је реч о учењу на даљину, е-обука, као и део пројекта које спроводи министарствo у успостављању е – управе.

На путу ка Европској унији милијарде евра, о којима најчешће говоримо да ћемо добити из структурних фондова, морају да буду упијене кроз механизме и капацитете локалних самоуправа и зато је то приоритет у нашем раду“, рекла је Удовички. Она је рекла постоје две препреке активнијем ангажовању општина, а то је у схватању да ће неко други нешто урадити, пошто су локалним самоуправама биле одузете надлежности. Према њеним речима, други проблем је борба и општина и централне власти са детаљним администрирањем свега.

Зоран Перишић, председник СКГО и градоначелник Ниша је рекао да СКГО наставља програме едукације службеника локалних администрација како би и припремили за ефикаснији рад. Перишић је додао да СКГО има капацитет са буде спона између локалних самоуправа према Влади.

Начелница гороњомилановачке Општинске управе Горица Петровић мишљења је да су едукације и обуке само полазне основе за даља кадровска унапређивања и надоградњу у сфери економског развоја наше општине, услови и могућности горњомилановачке општине у инвестиционом смислу су одавно признати с обзиром на успешне постојеће привредне и општинске инвестиције, али предвиђања и планови опшинске власти су да се нове могућности у овој области и у будућности отварају. Само чињеница да нови ауто–пут Коридор 11 великим делом пролази кроз нашу општину, омогућавајући бржи проток сировина и готових производа, доприноси одлуци локалних званичника за градњом нове индустијске зоне у непосредној близини. У прилог овоме говори и потреба постојећих привредних субјеката који теже проширивању својих капацитета и погона, као и привлачењу нових инвестито

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top