Nalazite se ovde:Naslovna » Економија » ОПШТИНСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ РЕГИСТАР УСКОРО У ФУНКЦИЈИ

ОПШТИНСКИ ЕЛЕКТРОНСКИ РЕГИСТАР УСКОРО У ФУНКЦИЈИ

17. јул 2014.

Представници општинске радне група на пројекту „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“, а коју чине начелници одељења Општинске управе, одржали су данас радни састанак на неколико тема по утврђеном дневном реду, а на позив председника општине Милисава Мирковића.

Састанком је преседавала начелница Општинске управе Горица Петровић, а чланове радне групе о усвојеним правним актима и препорукама за поједностављење и унапређење административних поступака које се односе на таксе и накнаде, као и о другим темама по дневном реду информисао је Предраг Цветковић стручњак „Оптимуса“, центра за добро управљање.

На почетку рада чланови радне групе се усвојили записник са предходног састанка, а потом су информисани о усвојеним правним актима којима се стиче правни основ за имплементацију усвојених препорука, кроз примену реформисаних административних поступака.

Данашњим једногласним усвајањем препорука за поједностављење и унапређење административних поступака које се односе на таксе и накнаде стиче се још један услов за успостављање Електронског регистра административних поступака у општини Горњи Милановац на званичној општинској интернет презентацији.

На данашњем састанку је најављено да ће се промоција Електронског регистра за нашу општину одржати почетком септембра месеца за све општинске службенике, привредне субјекте, медије и све заинтересоване по позиву, а потом ће уследити и примена Електронског регистра.

Општински службеници ће већ половином септембра месеца бити у обавези да поступају по новом регистру, што се тиче рокова, такси и свих ажурираних правних аката. Мониторинг, односно процена напретка пројекта и контрола поступања по регистру биће благовремено извршена, по успостављању примене. Такође, Цветковић је назначио да ће у то време бити формирано и Регулаторно тело које ће водити рачуна о ажурности регистра, у смислу – неки прописи или обрасци ће се мењати, нови уносити, неки избацивати, тако да ће ово тело вршити управљање новопостављеним електронским регистром. Данас је, представник Оптимуса, видео бим презентацијом приказао само сегмент будућег Електронског регистра за општину Горњи Милановац, који је тренутно у изради.

Подсећамо, овај пројекат у реализацији општине Горњи Милановац, Сталне конференције градова и општина, као и „Оптимуса“, финансира Швајцарски државни секретаријат за економске послове – укупне вредности 176.788,00 евра.

Пројектом је планирано да посао уноса и обраде обимне документације траје 18 месеци, тако да је рок испоштован и пројекат при самом крају, а коначан производ овог рада биће Електронски регистар који има за циљ поједностављење дуготрајних и непотребно компликованих административних процеса и процедура и омогућава боље пословно окружење.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top