Nalazite se ovde:Naslovna » Образовање » МИЛАНОВАЧКЕ ШКОЛЕ СПРЕМНО ЧЕКАЈУ 1. СЕПТЕМБАР

МИЛАНОВАЧКЕ ШКОЛЕ СПРЕМНО ЧЕКАЈУ 1. СЕПТЕМБАР

19. август 2014.

На данашњем састанку са председником општине Горњи Милановац, директори милановачких основних и средњих школа истакли су спремност за почетак нове школске 2014/2015. године.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић истакао је да је од изузетног значаја да школе спремно дочекају нову школску годину и да ће због тога наредних дана надлежне инспекцијске службе Општинске управе Општине Горњи Милановац обићи све школске објекте, а уколико за то буде било потребе и наложити отклањање евентуалних недостатака. Он је такође указао да је потребно, без одлагања, предузети мере и приступити извођењу озбиљнијих радова у смислу уређења школског простора – објеката, дворишта, паркова, травнатих површина и друго, све у циљу улепшавања нашег града и околине, а у сусрет обележавању великог јубилеја – двестоте годишњице Другог српског устанка – 23. априла 2015. године. У циљу предупређења евентуалних проблема са функционисањем грејања у школским објектима, Председник Мирковић је позвао директоре да провере функционалност система грејања како би се благовремено реаговало у случају постојања недостатака.

Према речима директора горњомилановачких школа, већина школских објеката је претрпела сезонска улепшавања у виду кречења, текућег одржавања и улепшавања зелених површина, а поједине школе имале су и значајне грађевинске радове на неким објектима чији је инвеститор била Општина Горњи Милановац. Тако ће школа у Брђанима првог септембра осванути са уређеним, новим мокрим чвором, школа у Горњим Бањанима дочекаће ученике потпуно реновирана, а у наступајућем периоду приступиће се и градњи нове монтажне школске зграде у Семедражи.

На састанку је било речи и о изради буџета општине за предстојећу 2015. годину и новим тенденцијама у изради буџета на програмским основама. Школе ће, као и други корисници буџета морати додатно да се потруде и своје планове прецизирају програмски како би добиле потребна средства за финасирање, а трошење ових средстава било транспарентно и ефикасно.

Комплетна информација о припремљености школа за нову школску годину биће позната већ у наредним данима када се очекује и седница Општинског већа Општине Горњи Милановац које ће и разматрати ову информацију.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top