Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОТПИСАН УГОВОР О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ПОТПИСАН УГОВОР О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

19. август 2014.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић потписао је данас Уговор о извођењу грађевинских радова на реконструкцији Дома културе у Горњем Милановцу са извођачем радова – грађевинском фирмом „Sloga construction“ из Крагујевца.

Како је изјавио Председник Мирковић, грађевински радови на савременом и модерном Дому културе у Горњем Милановцу, који ће улепшати централни део града, почеће већ сутра, а према Уговору, вредност ових радова износи 84.028.620,53 динара са ПДВ-ом. Према његовим речима, средства су обезбеђена за реализацију прве као и друге фазе, а у току су припреме за расписивање тендера и за радове предвиђене у другој фази, како би све било спремно и усклађено да радови буду завршени у предвиђеном року – до 23.априла 2015. године.

Према речима начелнице Општинске управе Општине Горњи Милановац Горице Петровић испуњени су сви предуслови за расписивање јавне набавке и за другу фазу радова на реконструкцији Дома културе, а све то са циљем да 23. Априла када се обележава два века од подизања Другог Српског устанка, свечана сала засија у пуном сјају.

Рок за завршетак радова је 6 месеци од дана његовог потписивања, с тим што је представник извођача радова Дејан Рангелов показао спремност да се радови окончају и пре истека овог рока и истакао да ово предузеће до сада није имало прилику да ради у Горњем Милановцу, али ни на овако референтном послу.

У поступку јавне набавке на тендер се јавило десет извођача радова док је посао према бодовању надлежне комисије добила грађевинска фирма „Sloga construction из Крагујевца.

Поред изабраног надзорног органа, формирана је и општинска радна група на челу са начелницом Општинске управе, која ће пратити квалитет и динамику грађевинских радова, као и сачињавати благовремене извештаје за органе локалне самоуправе.

На потпуну реконструкцију зграде Дома културе Миалновчани су чекали више од пола века, а њеним завршетком не само да ће централни део града добити модернији и лепши изглед, већ ће културни живот грађана бити знатно унапређен.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top