Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

9. март 2015. године

Чланови Општинског Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац, на данас одржаној 60. седници усвојили су Предлог плана рада општинског штаба за ванредне ситуације за 2015.годину и констатовали стабилност на читавој територији након прошлонедељних снежних падавина.

Председник општине и командант општинског Штаба Милисав Мирковић се осврнуо на предходну годину и поступање у ванреденим околностима, изразивши захвалност свима на активном учешћу и доприносу у извршавању поверених послова, сви су одреаговали у датом тренутку како се очекивало, а како је речено, поједини су лично добили и признање за изразити допринос и ангажовање у ванредним ситуацијама на недавно одржаном скупу у организацији МУПа, односно Сектора за ванредне ситуације, а поводом 1.марта Дана цивилне заштите, а они су Мирослав Миловановић, заменик председника општине и Небојша Ивовић секретар Црвеног крста. Такође, Председник општине је речи похвале упутио и стручним Комисијама Општинске управе које су имале комплексне задатке евиденције и процене штета, као и поделе новчаних помоћи, које су по оцени неколико републичких контрола извршење у потпуности у складу са законом.

Према обавештењу Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије Одељења за ванредне ситуације у Чачку, обавеза општинског Штаба је предузимање превентивних и оперативних мера одбране од поплава у складу са Наредбом о утврђивању Оперативног плана одбране од поплава за 2015.годину.

Данас је разматран и предлог за израду Годишњег програма мера и радова на смањењу ризика од поплава на водама II реда на територији општине Горњи Милановац за 2015.годину, а конкретна финансијска средства за реализацију Програма мера и радова определиће општински надлежни органи.

Разматрана је и прихваћена информацијa о изради Акустичке студије система за јавно узбуњивање на милановачкој територији са предлогом за изградњу система за јавно узбуњивање по фазама у складу са расположивим финансијским средствима у буџету локалне самоуправе.

Према извештајима свих присутних чланова штаба, ситуација на територији Општине после прошлонедељних снежних падавина је стабилна, отклоњени су електро и кварови на телекомуникационој и водоводној мрежи, обављање школске наставе на сеоском подручју је редовно, као и рад свих осталих служби.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top