Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » КОНЦЕРТ ПРОФЕСОРА ЧАЧАНСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

КОНЦЕРТ ПРОФЕСОРА ЧАЧАНСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

23. јул 2015. године
Млади српски уметници: Ненад Јовановић, виолина, Маја Милекић, клавир и Александар Поповић, кларинет, на позив Културног центра, у петак, 24. јула у 20 сати одржаће концерт у Модерној галерији.
На репертоару признатих и награђиваних професора Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ из Чачка, биће одабрана дела: Шостаковича, Хачатурнија, Мијоа, Вилијамса, Гргина и Јеринића.
Почетак концерта је у 20 сати.

Ненад Јовановић, завшио је Факултет музичке уметности у Београду, у класи Љубомира Михаиловића. Тренутно је на специјалистичким струковним студијама. Као солиста и члан оркестра Школе за музичке таленте у Ћуприји освајач је бројних првих и специјалних награда у земљи и иностранству. Солистичке концерте имао је у: Мађарској, Словенији, Словачкој, Норвешкој и Србији. Учествовао је на фестивалима: БЕМУС, НИМУС, КОМА, „Охридско лето“….
Био је члан оркестра Опере Народног позоришта у Београду, оркестра „Цамерата Сербица“ и оркестра „Љубица Марић“. Наступао је са домаћим и светски признатим уметницима и диригентима, као што су: Давид Порселајн, Даринка Матић Маровић, Бојан Суђић, Роби Лакатош, Бред Коен, Роман Симовић, Јован Колунџија, Зоран Тодоровић, Клауди Аримани и многи други.
Члан камерног оркестра „Гудачи Светог Ђорђа“, са којим је, заједно са тенором Зораном Тодоровићем добио награду за концерт године, у избору часописа „Музика класика“, за 2013. годину.
Запослен је, као професор виолине у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Чачку.

Маја Милекић, завршила је академске студије на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву у класи професора мр Ирине Скерл, а мастер студије на ФМУ у Београду у класи доцента мр Наташе Митровић.
Током школовања добитник је великог броја награда и признања на међународним и републичким такмичењима из клавира, солфеђа, теорије музике и хармоније. Заједница музичких и балетских школа Србије бира је као једну од најбољих ученика Србије у Пијанистичку школу, коју воде професори ФМУ у Београду – мр Александар Сердар и мр Невена Поповић.
Учествовала је на Сусретима младих пијаниста југоисточне Европе, као активни полазник. Похађала је семинаре код истакнутих уметника – Јурија Кота, Сијавуша Гаџијева, Злате Малеш, Лидије Станковић, Биљане Горуновић, Ирине Скерл и Хинка Хаса. Учествовала је као солиста, корепетитор и у камерним ансамблима – у Крагујевцу, Чачку, Краљеву, Сарајеву, Београду, где је имала и самосталне концерте. Запослена је, као професор клавира у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Чачку.

Александар Поповић завршио је студије кларинета на ФМУ у Београду у класи професора Анте Гргина. У међувремену започео је студије џез музике на новом одсеку ФМУ у Београду, где је на завршној години студија. Као ученик учествовао је на бројним домаћим такмичењима где је остварио значајна признања.
Запослена је у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Чачку, као наставник клавира.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 15940

ТВ Галаксија 32

Scroll to top