Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

22. октобар 2015. године

Градски одбор Нове Србије у Чачку, поводом, како је речено,  поновљених напада на ову странку, које је у јучарашњем интервјуу медијској кући Глас Западне Србије упутио Марко Парезановић, један од повереника СНС-а у Чачку, издао је саопштење за јавност у којем се, између осталог, каже:

„Више је него очигледна тенденција господина Парезановића да увек када има проблема у својој странци, а ових дана их има у изобиљу, посеже за нападима на Нову Србију, ваљда како би преко леђа наше странке покушао да поврати пољуљано поверење чланства и бирачког тела Српске напредне странке у актуелно руководство ове партије у нашем граду, оличено у њему самом. Од такве традиције Парезановић, на жалост, ни овога пута није одступио, па ни најновију прилику за медијско експонирање није пропустио да нагласи како је Нова Србија, тобоже, давна политичка прошлост Чачка.

Подсетићемо господина Парезановића да су за такву врсту политичког оцењивања рада једне странке меродавни искључиво грађани Чачка и они ће рећи своје мишљење о свакоме од нас врло брзо, на предстојећим локалним изборима, а Нова Србија ће, као и до сада, увек поштовати изборну вољу грађана, ма каква она била. Но, обзиром да Парезановић Нову Србију и њеног председника странке сматра далеком политичком прошлошћу Чачка, претпостављамо да себе лично доживљава као извесну политичку будућност нашег града. Али, колика је он политичка будућност види се и по томе што му је, само у једном дану, послушност отказало најмање седам одборника Српске напредне странке, који су се на прекјучерашњем заседању Скупштине града издвојили у опозиционе одборничке клупе и са таквих позиција се супротстављали предлозима одлука које је иницирао управо Парезановић. Дубоког смо мишљења да је такво понашање дела одборника СНС-а најпоузданији доказ шта ти људи мисле о политици коју персонификује Парезановић. Дакле, именовани није у могућности да у оправданост својих идеја убеди ни чланове своје странке, а истовремено тражи поверење грађана да уређује односе у граду Чачку. Ако је и од Парезановића, превише је. Да ствар буде још чуднија и политички ирационалнија, Парезановић је као тајминг за напад на Нову Србију изабрао среду 21.октобар, иако му је добро познато да ће му већ колико наредног дана бити потребна подршка одборника наше странке у покушају да се за в.д. директора ЈП “Градац“ именује господин Драган Вукајловић, по предлогу повереника СНС-а.

Одборници наше странке неће ускратити подршку кандидату СНС-а за директора наведеног јавног предузећа и упркос свему ће подржати овакав предлог, искључиво из разлога што ми, као одговорна политичка странка, поштујемо својевремено потписани коалициони споразум, којим је одговорност за несметан рад и функционисање овог јавног предузећа на себе преузела СНС. И овом приликом наглашавамо да Нова Србија жели најбоље могуће односе на свим нивоима са Српском напредном странком и премијером Владе Републике Србије господином Александром Вучићем и да смо том циљу апсолутно посвећени, али то не значи да у таквој врсти коалиционе сарадње желимо да играмо трећеразредну улогу и да нам лекције дели извесни Марко Парезановић, који очигледно није дорастао улози која му је поверена и који услед недостатка политичког и сваког другог искуства односе две водеће политичке странке у власти својим неодговорним изјавама неретко урушава и озбиљно оптерећује“, наводи се у саопштењу Информативне службе ГрО Нове Србије Чачак.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24395

ТВ Галаксија 32

Scroll to top