Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОДСЕЋАЊЕ НА ДЕЛО СОЊЕ САВИЋ У ДОЊОЈ ГОРЕВНИЦИ

ПОДСЕЋАЊЕ НА ДЕЛО СОЊЕ САВИЋ У ДОЊОЈ ГОРЕВНИЦИ

19. септембар 2016. године

И ове године у месецу септембру, месецу рођења и смрти Соње Савић, Уметничка галерија “Надежда Петровић“ својим програмима подсећа на дело наше значајне уметнице и афирмише простор Спомен собе Соње Савић у њеној породичној кући у Доњој Горевници.

На предстојећем 28. Меморијалу Надежде Петровић, најзначајнијој маниифестацији из области визуелних уметности, један од радова биће и рад Бојана Ђорђева. Бојан Ђорђев је некада блиско сарађивао са Соњом на поставци позоришне представе по тексту чији је један од аутора била и Соња. Поменути рад (Интерактивни сценски догађај – “Случај Барес“) као део поставке овогодишњег Меморијала биће премијерно изведен и снимљен 24. септембра у великој сали Дома културе и од следећег дана уврштен у поставку као видео инсталација.

У уторак, 20. септембра у 13 часова, у Соњиној кући у Доњој Горевници биће изведена генерална проба овог интерактивног сценског догађаја и том приликом ће Бојан Ђорђев уступити текст неизведене позоришне представе као прилог уметничкој заоставштини Соње Савић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 19565

ТВ Галаксија 32

Scroll to top