Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПАМЕТНИ ГРАДОВИ И САВРЕМЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

ПАМЕТНИ ГРАДОВИ И САВРЕМЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

ПАМЕТНИ ГРАДОВИ И САВРЕМЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Факултет за информационе технологије и Факултет за математику и рачунарске науке Алфа БK Универзитета у Београдуса задовољством отвара позив за Први међународни научни и стручни скупАЛФАТЕЦХ из области науке информационих технологија, који ће сеодржати 14. и 15. марта 2024. године, са темом:

ПАМЕТНИ ГРАДОВИ И САВРЕМЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Циљ скупа је да окупи истраживаче и произвођаче који испитују и баве се концептом паметних градова (енгл. СмартЦитиес) и дефинишу технолошке иновације у урбаним подручјима, као и бројним изазовима и претњама градова будућности. Основна питања на која овим скупом желимо да понудимо одговоре јесте применљиви концепт примене инфокомуникационих технологија у процесима управљања градом где би се путем технологије апсолутно и у целости управљало свим аспектима функционисања: имовином, транспортом, услугама снабдевања водом и енергијом, саобраћајем, образовањем, здравством а све у циљу ефикаснијег коришћења ресурса и побољшања живота грађана. У том смислу, предложена излагања могу бити инспирисана следећим темама и областима истраживања:

  • Kонцепт прикупљања података који пружају могућност примене аналитичких метода, укључујући и предиктивну аналитику
  • Примене ИоТ-а у паметним градовима
  • Безбедан град
  • Савремене технологије и њихова примена у паметним градовима

ПРИЈАВА

Пријаве за излагања (петнаест минута излагања и кратка пратећа дискусија) треба послати на електронску адресуалфатецх@алфа.еду.рс, најкасније до 1. фебруара 2024. Пријава треба да садржи име, афилијацију и електронску адресу аутора, Наслов излагања и сажетак од 200 до 250 речи на енглеском и босанском/хрватском/црногорском/српском, као и највише 10 кључних речи. Обавештење о прихватању излагања биће послато до15. фебруара 2024.

Kонференцијске секције ће се истовременоодржати уживо, на Алфа БK универзитету у Београду, и онлајн, преко платформе ГооглеМеет.

Kотизација научних радова за учешће на конференцији је 10 евра. Инструкције за уплату котизације биће послате након прихватања сажетка.
Радујемо се Вашем учешћу на АЛФАТЕЦХ скупу,
Факултет за информационе технологије,
Факултет за математику и рачунарске науке, Алфа БK Универзитет

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

ТВ Галаксија 32

Scroll to top