Nalazite se ovde:Naslovna » Екологија » Отворена изложба у кампањи „Открити енергију“ у Горњем Милановцу

Отворена изложба у кампањи „Открити енергију“ у Горњем Милановцу

Општина Горњи Милановац у сарадњи Министарства грађевинарства и урбанизмa са још 33 града у Србији, учествује у кампањи „Открити енергију” коју подржавају Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ).
У оквиру ове кампање урађено је пет енергетских елабората и пасоша за пет различитих типова објеката у Општини Горњи Милановац, са приказаним фото снимцима, као и са термовизијским снимцима анализираних објеката, а који представљају изложбени материјал.
Изложбу снимљеног материјала одабраних енергетских елабората, отворио је данас председник општине Милисав Мирковић, нагласивши да је општина Горњи Милановац почаствована што је учесница у овако значајном државном пројекту заједно са још 33 града у Србији и да изражава захвалност ангажованима у пројекту на израђеним енергетским пасошима и елаборатима за објекте у Горњем Милановцу. А о пројекту и кампањи „Открити енергију“ говорили су регионални координатор Јелена Бојовић, Анита Мраовић менаџер пројекта, Душан Игњатовић доцент на Архитектонском факултету у Београду и Lutz Jarczynski (Луз Јарозински) представник Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и саветник на пројекту
Председник општине је и уручио енергетске пасоше власницима објеката у Горњем Милановцу на адресама Гружанска 8, Ивице II Ламела 2, Ивице II Ламела 1, Вука Караџића бр.12 и Кеј косовских божура 14.
Циљ кампање „Открити енергију” је информисање и подизање свести грађана о енергетској ефикасности, као и о потрошњи енергије у различитим типовима зграда и потенцијалним инвестиционим и неинвестиционим мерама за побољшање енергетске ефикасности. Такође, један од циља пројекта је пружање подстицаја свим појединачним власницима или станарима да направе сопствену прецизну процену енергетске ефикасности своје зграде, на основу сличности са различитим референтним објектима. Истовремено пружа прилику локалним управама, Влади Републике Србије и учесницима на тржишту да имају увид у процену могућих уштеда на основу глобалне процене стања зграда у Србији.
Изложба ће трајати наредних седам дана до 21. јуна, у холу Дома културе.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top