Nalazite se ovde:Naslovna » Некатегоризовано » Слободна места за упис у прву годину студија на ФТН у Чачку

Слободна места за упис у прву годину студија на ФТН у Чачку

17.07. 2013. г.

 На Факултету техничких наука у Чачку после првог уписног рока за упис у прву годину студија остало је 23 слободна места, једно за студије из буџета (на петогодишњем студијском програму Техника и информатика)  и 22 за самофинансирајуће студенте (осам на Електротехничком и рачунарском инжењерству, 11 на Предузетничком менаџменту и три на Техници и информатици). Ове године највеће интересовање било је за студијски програм Информационе технологије на коме је за једно буџетско место конкурисало скоро три кандидата.

Индекс чачанског ФТН-а стекло је 199 бруцоша који ће студирати на буџету, док ће њих 48 бити самофинансирајући студенти који за једну годину школовања издвајају 62 хиљаде динара.

Продекан за наставу на ФТН-у др Милан Плазинић  каже да је веома задовољан овогодишњим уписом који, како је рекао, потврђује да је Факултет техничких наука у Чачку важна образовно научна установа у Западној Србији са перспективним студијским програмима. Како Плазинић наводи кандидатима је пуно помогла припремна настава која се последњих неколико година организује на Факултету, као и пробни пријемни испит.

-Просечна оцена уписаних кандидата по студијским  програмима је виша у односу на прошлу годину, тако да очекујемо да ће ова генерација бити квалитетна и успешна – рекао је Плазинић.

Други уписни рок за преостала слободна места  на Факултету техничких наука у Чачку почеће

2. септембра пријављивањем кандидата. Пријемни испит биће одржан 6. септембра 2013. год.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24390

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top