Nalazite se ovde:Naslovna » Politika » Gornji Milanovac : Sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica

Gornji Milanovac : Sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica

1. avgust 2013.

Komisija za dodelu socijalne pomoći opštine Gornji Milanovac održala je sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica sa ciljim nastavka popisivanja svih lica u stanju socijalnih potreba.

Gornjomilanovačka opština i ove godine nastavlja sa akcijom  popisivanja svih lica na njenoj teritoriji u stanju socijalnih potreba. Naime, komisija koja odlučuje o zahtevima za pomoć je uvidela, kako je rekao načelnik odeljenja za poslove mesnih zajednica Trifun Paunović, da se pojedinci po nekoliko puta obraćaju za pomoć, dok s druge strane ima onih koji su bolesni, stari, nemoćni, a  ne podnose zahteve.  Zbog toga se i krenulo sa organizovanjem sastanaka sa predstavnicima mesnih zajednica, kako bi se i na taj način obuhvatilo što više lica koja su u stanju socijalnih potreba.

Jedan takav sastanak, upriličen je pre dva dana, a prisustvovali su predstavnici mesnih zajednica Dragolja, Nakučana, Kalimanića, Semedraži, Ručića, Družetića i Kamenice, Donjih Branetića i Brajića.

– Mesečno za pomoć dobijamo od 60 do 80 zahteva, a od toga 90 odsto njih  pozitivno rešavamo. Pomoć se pre svega odnosi na novčane uplate od 3.000   do 10.000 dinara u zavisnosti šta pojedincima treba. Najnoviji sastanak je drugi po redu, a naredni najverovatnije biće organizovan za Ilindan – dodao je Paunović.

Sastanku je prisustvovala i socijalna radnica Snežana Stanković, član komisije.

– Predsednici mesnih zajednica su trebali da u određenom vremenskom periodu dostave prema procenama, koja su lica sa njihovih područaja   ugrožena bilo zbog bolesti, starosti ili porodičnih prilika. Svi se tome nisu odazvali, veći deo da, pa i na ovaj način pokušavamo da dobijemo spisak svih kojima je pomoć neophodna. Jednostavno želimo da idemo ka ljudima, a ne da tražimo od njih da oni budu ti koji će da nas vuku za rukav, nego da im mi (predstavnici nadležnih institucija, lokalne samouprave, stručni saradnici) otvorimo vrata. To je nešto što je poželjno, dobro i korisno za opštinu, a prvenstveno za ljude koji su u stanju socijalne potrebe. Postoji i želja da se projekat „Pomoć u kući“ koji već nekoliko godina eksistira u gradu, „dovede“ i na seosko  područje – istakla je ona.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top