Nalazite se ovde:Naslovna » Sport » Još jedno prvo mesto za Nataliju Popović

Još jedno prvo mesto za Nataliju Popović

Još jedno prvo mesto za Nataliju Popović

2. avgust 2013.

Na turniru „Tennis Europe“ do 16 godina koji je održan ove nedelje od 29. 07. do 02.08.2013. u Nikšiću u Crnoj Gori, Natalija Popović je u paru sa Hrvaticom Neli Šunjić osvojila prvo mesto u dublu. Takođe, Natalija je u singlu stigla do polufinala, što je na turniru do 16 godina značajan uspeh za mladu čačansku teniserku.
U dublu srpsko–hrvatski par Natalija Popović i Neli Šunjić u četvrtini finala je pobedio rusko-ukrajinski dubl Elizavetu Basinu i Anastasiju Stepanovu rezultatom 6-0, 6-0. U polufinalu par Popović-Šunjić je bio bolji od  domaćeg dubla Tamara Bojanić i Anđela Malović rezultatom 6-1, 2-6, 10-6,  u super tie-break-u. Konačno u finalu su pobedile ruski dubl, koji je  i bio prvi nosilac na turniru, rezultatom 6-2, 7-5.
Natalija je i u singlu napravila dobar rezultat, pošto je zauzela treće mesto nakon poraza u polufinalu od najbolje igračice Crne Gore-Tamare Bojanić, rezultatom 6-1, 1-6, 4-6. Prethodno je u četvrtfinalu pobedila svoju dubl partnerku iz Zagreba, Neli Šunjić sa 6-1, 6-2, a u osmini finala igračicu iz Banja Luke-Mariju Jovičić sa 7-6 (7-3) 6-1.
Natalija Popović nastavlja sa dobrim igrama i posle ovog turnira ostaje rangirana među najboljih 4o devojčica u Evropi u konkurenciji do 14 godina, prema zvaničnoj rang listi Tennis Europe.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24400

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top