Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Одржано 26. веће општине Горњи Милановац

Одржано 26. веће општине Горњи Милановац

6. септембар 2013.

26. седница Општинског већа општине Горњи Милановац одржана је данас са преко двадесет тачака дневног реда, а којом је председавао заменик председника општине Мирослав Миловановић.

У детаљном извештају о препремљености основних и средњих школа за наредну годину назначено је да су припреме за почетак нове школске године у потпуности извршене, а подразумевале су обезбеђивање материјалнотехничких средстава, огрева, набавку бесплатних уџбеника за све ученике од првог до четрвтог разреда, завршетак радова на одржавању и обезбеђивање превоза  ученика. Такође, речено је да се образовни рад на територији  општине Горњи Милановац спроводи у три средње школе и седам основних, а у оквиру којих делује двадесет и седам издвојених одељења, са укупно 4.417 ученика. Од тога у основне школе уписано је  3.137 ученика, док средњошколаца има 1.280. Први разред основне школе уписало је 392 ученика, овим поводом свим ђацима првацима почетак школовања честитао је председник општине Милисав Мирковић, наградивши их комплетлектирама за I разред.

Током данашњег рада чланови Општинског већа су разматрали и Нацрт предлога Оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда на гороњмилановачкој територији. Овај план односи се на угроженост и плављење унутрашњих вода, међу које спадају подземне воде и површинске воде као последица наглог отапања снега или јаких киша. Процена угрожености појединих делова или читавих насеља извршиће се детаљном анализом са израдом идејног, а потом и главног пројекта заштите од поплава изазваних изливањему нутрашњих вода.

На дневном реду данашње седнице нашли су се финансијски планови и програм и пословања са предлозима измена и допуна за неколико горњомилановачких јавних предузећа, а из разлога насталих уштеда на појединим контима и прерасподеле вишка тих средстава у друге намене, а све у циљу побољшања пословности ових јавних предузећа. Међу којима су јавно предузеће за изградњу са уштедом од око 10 милиона динара, а ту су и остала јавна предузећа са мањим уштедама, али сразмерно буџету којим располажу и то Спортско рекреативни центар“, Музеј, Библиотека и Културни центар.

Већници су данас дали сагласност и на измене ценовника, односно појефтињења појединих услуга у спортској хали Бреза. А према данашњој информацији, у комплексу ове хале биће изграђена теретана на отвореном на основу донације Удружењаг рађанаМлади Милановца“ .

Одељења финансија припремило је члановима већа информацију о предлогу правилника о поступку доношења финансијских планова директних и индиректних корисника буџета, као и о предлогу решења о употреби средстава текуће буџетске резерве. Заменик председника општине образложио је већницима закључак Координационог тела ЈП за водоснабевањеРзавса потписаним Споразумом о начину вршења функције члана надзорног одбора овог предузећа, којим се обавезују оснивачи да функција једног члана надзорног одбора уРзавубуде ротирајућа између оснивача општина Ариље, Пожега, Лучании Горњи Милановац, док ће председника надзорног одбора испред оснивача предлагати град Чачак као оснивач са највећим учешћем у капиталу предузећа.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top