Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Саопштење ГрО ДС-а поводом сазивања 19. седнице Скупштине града Чачка

Саопштење ГрО ДС-а поводом сазивања 19. седнице Скупштине града Чачка

Саопштење ГрО ДС-а поводом сазивања 19. седнице Скупштине града Чачка

27. септембар 2013.

Поводом сазивања деветнаесте седнице Скупштине града Чачка, Градски одбор ДС Чачак издаје следеће саопштење:

ВЕЋ ВИЂЕН СЦЕНАРИО

По већ виђеном и опробаном сценарију сазвана је за 3. октобар са почетком у 10 сати деветнаеста седница Скупштине града Чачка. За дневни ред ни мање ни више 25 тачака, а међу њима ребаланс буџета, оснивање Дома здравља, нови конкурс за директоре јавних предузећа, извештај Анкетног одбора о пословању Туристичке организације и остале тачке такође од значаја за живот града. Да се ради о озбиљним тачкама дневног реда говори и обиман материјал који је припремљен, па само за ребалнс буџета износи 227 страница текста, а све укупно 530 страница.

Председник Скупштине господин Неговановић по ко зна који пут користи минималне рокове за заказивање седнице , тако да више не постоји дилема да је то тенденциозно са циљем да све оне теме које су тешке за локалну власт буду усвојене са што је могуће мање коментара, а поготову оних негативних. Циљ је затрпати опозицију са што више материјала, дати кратке рокове за припрему и подношење амандмана, а оно што је најважније онемогућити грађане да чују другачије мишљење од оног које пласира власт и сазнају праву истину.

На крају, на самом заседању Скупштине није довољно што се дизањем руку одборника владајуће коалиције све изгласа, већ се и оптужују одборници опозиције што троше време и новац пореских обвезника на дискусије по тачкама дневног реда, што апсолутно не стоји. Такође није уважена иницијатива одборника ДС да се материјал доставља у електронском облику јер није тешко израчунати колике би биле уштеде на папиру, тонерима и разношењу оваквог обимног материјала имајући у виду број од 75 одборника и у просеку 15 седница на годишњем нивоу. За тај новац значајно би се могао побољшати рад Народне кухиње у Чачку.

Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top