Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Саопштење господина Обрадовића поводом оптужби изречених на његов рачун

Саопштење господина Обрадовића поводом оптужби изречених на његов рачун

Саопштење господина Обрадовића поводом оптужби изречених на његов рачун

5. октобар 2013.

Гнусна неистина Велимира Илића

Да ли је неистинита изјава, коју је 2. октобра 2013. дао г. Министар Велимир Илић дневној новини „Блиц”, а коју је та новина објавила под насловом „Отац функционера странке Двери узимао мито и њиме финансирао изборну кампању” имала за циљ да осрамоти и морално убије породицу Обрадовић, да скине са политичке сцене Покрет Двери или је министар ресорно задужен за грађевинство и урбанизам хтео да стави ван снаге рад Грађевинске инспекције Градске управе за инспекцијски надзор града Чачка и тако онемогући њен даљи рад, или је пак све троје у једном у питању?

Осамнаест последњих година радим као грађевински инспектор, а готово пола од тог времена сам на радном месту шефа Грађевинске инспекције Градске управе у Чачку. Оно што је јавности непознато свих 18 година грађевински инспектор и шеф грађевинске инспекције није одлучивао да ли ће се и када принудно спровести извршно решење о рушењу односно уклањању објекта изграђеног без грађевинске дозволе, односно без одобрења за градњу надлежног органа, већ су о томе искључиво одлучивали начелници служби у договору са председником општине, односно градоначелником, а принудно извршење је зависило од финансијских средстава која је било могуће из буџета локалне самоуправе ангажовати за те намене. Грађевински инспектор и шеф грађевинске инспекције нису располагали тим овлашћењима и средствима, и тек након што би та средства била одобрена од стране политичког руководства које тим средствима располаже начелник службе писмено заказује принудно извршење. То значи да заказивање принудног извршења ради начелник службе, а грађевински инспектор и шеф грађевинске инспекције само на лицу места спроводе решење о рушењу односно уклањању објекта. Да је локална власт имала опредељење да поруши нелегално изграђене објекте за која су постојала извршна решења грађевинских инспектора, у томе није могао нико да је спречи. Такође, без таквог опредељења врха локалне власти грађевински инспектори нису у могућности да изврше ниједно такво решење принудним путем сами нити уз помоћ шефа грађевинске инспекције.

Питамо г. Велимира Илића да ли је тако било када је он био председник општине Чачак у два мандата?

Да ли је овим г. Велимир Илић оптужио самог себе и Нову Србију која је 17 година на власти у Чачку за неизвршавање решења грађевинских инспектора о рушењу односно уклањању објеката изграђених без грађевинске дозволе, односно без одобрења за градњу?

Да ли, на крају, овим министар Илић заправо легализује бесправну градњу и спречава даљи рад грађевинске инспекције у Чачку која је на овај начин осрамоћена и чији је ауторитет нарушен?

Морално и материјално тврдим и кунем се пред Богом да ми никада нико није нудио нити дао никакву новчаницу да спречим рушење односно уклањање било ког бесправно изграђеног објекта на подручју моје одговорности, нити ме је икада о томе ико питао из руководства града, од запослених у градској управи, надлежних из Полицијске Управе Чачак, нити било ко из Суда у Чачку. Позивам да суд о мом раду као грађевинског инспектора дају грађани и привредни субјекти града Чачка, запослени у градским управама града Чачка, надлежни у Полицијској Управи и Суду у Чачку.

У Чачку, 3. октобра 2013.

Милисав Обрадовић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24392

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top