Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Покрет Двери позива Александра Вучића да интервенише

Покрет Двери позива Александра Вучића да интервенише

Покрет Двери позива Александра Вучића да интервенише

7. октобар 2013.

Министар Илић у паници: у лажи су кратке ноге

Зона сумрака у коју је ушао Министар Илић мора бити окончана његовом сменом и повлачењем са политичке сцене.

Да министар Велимир Илић, ухваћен у злоупотреби службеног положаја и страху од ТВ дуела, у паници безглаво срља из лажи у лаж доказује најновија срамна клевета грађевинског инспектора Милисава Обрадовића. Управо на овом одличном примеру види се сва морална беда и јад министра Илића. Поменуто предузеће „Знамграф” управо је било предмет законског гоњења од стране инспектора Обрадовића који је принудним путем вратио приступну саобраћајницу код Партизановог магацина на којој је ово предузеће бесправно изводило радове, што знају сви у Чачку, а посебно тамошњи комшилук. Чак је поменуто предузеће тужило инспектора Обрадовића јер се бунило против решења о рушењу нелегалног објекта које је донео инспектор Обрадовић. И сада министар Илић тврди да је неко избегао да спроводе закон у случају где је закон спроведен и инспектор због тога добио тужбу од лица над којим је спроведен закон. Доказе на сунце, г. Илићу, или оставка! Доста је било Ваших лажи и уништавања људи без последица!

Покрет Двери никада није добио никакву донацију од предузећа „Знамграф”, а посебно не од 5 милиона динара, колико нисмо добили укупно донација за вишегодишње бављење друштвеним и политичким радом. Шта је разлог ове нове небулозе министра Илића? Министар Илић је очито ушао у зону сумрака. Неко му непрестано намешта лажне информације и гура га у даље лажи и компромитацију. Ова пракса оптуживања било кога без доказа, и то са позиције министра који није ни полицајац, ни тужилац, ни судија, постаје неподношљива. Ако је и од Велимира Илића – много је! Читав град Чачак и јавност у Србији шокирана је да ветеран мита и корупције не престаје да оптужује друге за оно у чему је он ненадмашан. И људи се смеју, не верујући Министру ни реч, бивајући истовремено и забринути колика је размера његове осионости, бахатости, дрскости и безобразлука.

Зато позивамо првог потпредседника Владе Александра Вучића, коалиционог партнера министра Илића, да разреши ову ситуацију и по хитном поступку захтева хапшење грађевинског инспектора Милисава Обрадовића на основу доказа којим располаже министар Велимир Илић. Ако тих доказа нема, а показало се да их нема и само се иде из лажи у лаж, позивамо Вучића да хитно смени министра Илића због кривичног дела злоупотребе службеног положаја. Уколико до тога не дође сматраћемо Александра Вучића саучесником који је у коалиционом договору са Велимиром Илићем кренуо у рушење Покрета Двери, као једине истинске опозиције њиховој власти.

Оно што је посебно невероватно јесте да о дивљој градњи у Чачку и 25.000 нелегалних објеката говори политичар који је у два мандата био градоначелник Чачка, чија је странка 17 година на власти у Чачку, чији је рођени брат данас градоначелник Чачка и надређени инспектору Обрадовићу, и који ништа није учинио да се спречи урбанистички хаос у нашем граду. А за то је управо био најодговорнији од 1996. до данас. Јер, оно што је грађанима потпуно непознато, налог за рушење нелегалне градње, на основу решења грађевинског инспектора, даје градска управа за инспекцијски надзор у договору са градоначелником. Без овог налога нема рушења објеката за које су грађевински инспектори дали решење о рушењу. То је кључни доказ да је сва нелегална градња у Чачку дозвољена од стране политичког врха у последњих 17 година и да се у томе крије истински мито и корупција који се сада срамно пребацују на неког другог, ко се све то време управо борио против нелегалне градње у Чачку. Да би дошло до рушења нелегалних објеката градоначелник и владајућа већина морају да определе средства у буџету за тај посао, а град Чачак у овом тренутку нема ни извршну управу за спровођење рушења нелегалних објеката ни одрађену јавну набавку којом се бира онај ко врши рушења. Дакле, опструкција рушења нелегалне градње у Чачку већ 17 година долази директно од политичког руководства града, а не грађевинских инспектора који раде свој посао и донели су потребна решења.

Посебно неуверљиво и трагикомично делује бајка министра Илића да је неко склонио доказе против инспектора Обрадовића, и то у држави и граду у којима су Двери опозиција, покрадена на изборима, финансијски и медијски цензурисана и блокирана, и на сваки начин спречена да напредује иако сваки дан има све већу подршку грађана. Али, ванредни избори су све ближе, па је тако све ближи и крај политичке каријере Велимира Илића.

У Чачку, 6. октобра 2013.

Информативна служба Покрета Двери

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top