Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Двери позивају Вучића да на делу докаже своју борбу против корупције и криминала

Двери позивају Вучића да на делу докаже своју борбу против корупције и криминала

Двери позивају Вучића да на делу докаже своју борбу против корупције и криминала

11. октобар 2013.

Покрет Двери: Тражимо испитивање порекла имовине министра Илића

Риба се чисти од главе, а корупција од врха: од министара у Влади.

Кад смо већ ових дана код корупције и владавине закона било би од значаја да г. Велимир Илић и надлежни државни органи одговоре на следећа питања:

  1. Да ли је Велимир Илић у време док је био министар за капиталне инвестиције у Влади Републике Србије започео градњу пословног објекта у селу Качулице код Чачка без одобрења за градњу, када је започео градњу објекта, а када је добио одобрење за градњу, да ли је тадашњим Законом о планирању и изградњи било омогућено да извођач радова на изградњи тог објекта буде сам Велимир Илић (како је писало на табли којом је било видно обележено градилиште тог објекта), да ли је Велимир Илић тада имао регистровану грађевинску фирму за ове сврхе, што је по закону био обавезан, и да ли је министар у Влади Републике Србије био у кривичном делу као инвеститор и извођач радова на истом објекту?

  2. Да ли је Велимир Илић од надлежног органа града Чачка прибавио одобрење за промену намене једне од више својих кућа у Чачку на углу улица Господар Јованова и Карађорђева из стамбеног у пословни простор, са извођењем радова?

  3. Коме је Велимир Илић и за колико продао фамозну опрему за производњу обуће, од којих средстава је купио кућу наведену у тачки 2 и колико је ту кућу платио?

  4. Колико Велимир Илић има станова и кућа у свом власништву, а колико се воде на друга лица?

  5. На који начин је Велимир Илић обезбедио финансијска средства којима је изградио базен у Атеници?

  6. Колико је Велимир Илић зарадио од 1990. године, а колика је вредност имовине у чији посед је ушао у периоду од 1990. године до данас?

Покрет Двери подсећа јавност да је једини у предизборном програму имао доношење Закона о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас. Александар Вучић је после избора једном поменуо потребу доношења овог закона, али се потом ућутао. Исти захтев недавно је изнео и председник Томислав Николић, али је и то остало мртво слово на папиру. Тренутно се на правоснажно заснованим пресудама на вишегодишњим робијама у затвору не налази нити једно лице које је опљачкало и уништило Србију у претходних 20 година. За сада, упркос велике приче о борби против криминала и корупције, затворску пресуду нема ниједан политичар или тајкун.

Покрет Двери изнова иницира хитно доношење овог пресудног закона за достизање правде у Србији и тражимо да први на листи за истраживање порекла имовине буде министар Илић који располаже са више некретнина и имања која није имао у свом поседу пре него што је почео да се бави политиком. Риба се чисти од главе, а корупција од врха: од министара у Влади Србије. Све друго је празна прича, демагогија и манипулација владајућег режима који једно говори, а ништа не ради.

Позивамо Алексадра Вучића да на делу докаже да се заиста бави борбом против криминала и корупције тако што ће да испита порекло имовине свог коалиционог партнера и колеге министра у Влади.

Информативна служба Покрета Двери

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top