Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Милисав Обрадовић предао Основном суду у Чачку тужбу због повреде угледа, части и права личности

Милисав Обрадовић предао Основном суду у Чачку тужбу због повреде угледа, части и права личности

Милисав Обрадовић предао Основном суду у Чачку тужбу због повреде угледа, части и права личности

1. новембар 2013.

Милисав Обрадовић: ДА ЛАЖ ВИШЕ НИКАДА НЕ ПОБЕДИ ИСТИНУ

Да се у Србији лажима не остварују циљеви

 

Тужба Милисава Обрадовића, грађевинског инспектора града Чачка, против Велимира Веље Илића, Министра за грађевинарство и урбанизам у Влади РС, треба да буде почетак искорењивања лажи у Србији и враћање истине као једине вредности која ће бити од значаја.

 

Хоћемо правну државу и владавину права

 

Србија под хитно треба да санира три стуба на којима стоји а који су толико ослабили да уколико их не санира прети урушавање државе:

  1. У извршној власти треба да партиципирају само морални и стручни људи онолико колико их има у странкама а остало изабрати од нестраначких личности. Председнике општина и градоначелнике народ да бира на изборима.
  2. Грађани треба да бирају своје представнике у законодавној власти од моралних људи доказаних у својој струци. Изборне страначке листе пре избора треба бирачима медијски да буду представљене.
  3. Правосуђу независност треба да врате моралне и стручне судије. Потребна је права реформа правосуђа а не политичка какву смо имали.

 

Закон о легализацији нелегално изграђених објеката

 

Нема бољег примера о потреби санирања стубова који носе државу од Закона о легализацији бесправно изграђених објеката који је ових дана усвојен у Скупштини Србије.

Морално, о узроцима толиког броја изграђених објеката без одобрења надлежних државних органа и предлоге како да се они легализују, образлаже Министар грађевинарства и урбанизма у Влади РС кога су медији везивали за бесправну градњу, а грађевински инспектори петооктобарског првоборца нису смели ни да питају да ли му је за градњу објеката у Качулицама и у Атеници надлежни орган града Чачка издао грађевинску дозволу и да ли те објекте користи на основу издате употребне дозволе надлежног чачанског органа.

Стручност у грађевинарству доказује се дипломом Грађевинског или Архитектонског факултета, положеним стручним испитом и поседовањем лиценце за пројектовање односно извођење радова. Министар грађевинарства и урбанизма у Влади РС Велимир Илић нема ниједан од доказа за стручно обављање послова у грађевинарству, али на Скупштини Србије прича о градњи и легализацији објеката, а народни посланик Милутин Мркоњић, који поседује све доказе о стручној оспособљености за рад у грађевинарству, ћути.

Неки народни посланици Министру грађевина обраћају се као човеку који је стручан за послове у грађевинарству. Шта је ту морал, а шта стручност изгледа да не знају ни министар ни поједини народни посланици.

Суд већ десет година под утицајем политике бесправне градитеље не води у затвор иако је то предвиђено законом још од 2003. године. Ако се усвоји предложени Закон о легализацији са усвојеним амандманима Суд тек неће моћи независно да пресуђује по кривици за бесправну градњу а на основу кривичних пријава које су поднели грађевински инспектори. Кад би Суд могао независно да суди бесправни градитељи би према садашњем закону морали у затвор, а поготову ако не поштују затварање градилишта од стране грађевинског инспектора.

Инжењери и техничари Србије предложили су:

  1. Да се при издавању грађевинске дозволе за градњу новог објекта мора склопити уговор о надокнади за уређење грађевинског земљишта између инвеститора и јавног предузећа локалне самоуправе надлежног за уређење грађевинског земљишта.

  2. Легализацију до сада бесправно изграђених објеката извршити на исти начин као што се одобрава изградња новог објекта, с тим што ће ситуација изграђеног објекта бити геодетски снимак тог објекта.

  3. Држава треба да утврди које категорије становништва могу да буду ослобођене плаћања надокнаде за уређење грађевинског земљишта и при градњи новог објекта и при легализацији постојећег бесправно изграђеног објекта.

Ако извршна и законодавна власт није сигурна у предлоге инжењера и техничара Србије нека уставност тих предлога провери у Уставном Суду Србије.

 

Вучић и Фратини

 

Милисав Обрадовић очекује да је Суд, који ће одлучивати по његовој поднетој тужби против Велимира Илића, чуо првог потпредседника у Влади РС господина Александра Вучића да нико не сме спречити да онај ко је за нешто крив одговара на Суду. Такође Милисав Обрадовић очекује да је извршна власт чула саветника Владе РС господина Фратинија да са политичким утицајем на правосуђе у Србији, Србија не може да уђе у Европску унију. Зато би било нормално да Влада РС ускрати право на имунитет Велимиру Вељи Илићу да би он своју „истину“ о злоупотребама Милисава и Бошка Обрадовића, коју преко медија пласира од Србије до Аустралије, на Суду и докаже или у противном да буде кажњен по закону.

 

 

 

У Чачку, 1. новембра 2013. Милисав Обрадовић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top